Jiří Fejgl
11. února 2024 • 05:00

Jarní rozjezd Sparty v Karviné: jasný muž zápasu, zlomová šance a pan kat

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
35
  • Video se připravuje ...

    Po pěti letech ovládla Sparta první jarní zápas. V Karviné - přes lehké zaškobrtnutí proměněné do obří šance domácích - jasně zvítězila 3:0 a začala dominantně těžký program aktuálního rozjezdu. Co mistr na útulném (škoda, že ne plném) stadionku ukázal? Kdo byl jasným mužem zápasu?

  • Krejčího akrobacie

    Na podzim byl ta trochu spící zbraň. Sice dal čtyři branky, ale kvůli zranění a trestu chyběl hned v šesti utkáních. Do druhé části sezony vstoupil Ladislav Krejčí, kapitán Sparty, klasicky. Vstřelil vítěznou branku.

    Nejprve měl šanci, hlavou poslal míč po rohovém kopu Veljka Brimančeviče do středu brány, přímo na gólmana Dominika Holce. Po půlhodině hry, po centru stejného asistenta, ale Krejčí švihl levou nohou a nůžkami pokořil Holce. Byla to brilantní střela. „Fantastický gól, který Spartu vysvobodil,“ řekl domácí trenér Juraj Jarábek.

    Karviná - Sparta: Krejčí nádhernými nůžkami zavěsil za Holce! 0:1
    Video se připravuje ...

  • Asistent Birmančevič

    Jedno bylo šťastné, ale dvě exkluzivní. Veljko Birmančevič zapsal tři áčka, tedy asistence. Samozřejmě, uvidí se, zda mu bude připsána i na gól Adama Karabce, šlo spíše o sraženou střelu. Jinak ale Srb perfektním centrem vyzval Ladislava Krejčího k trefě nůžkami a poté šajtlí ve stylu Tomáše Rosického k úniku Jana Kuchtu.

    Stal se jasným mužem zápasu. „Bylo vidět, že Sparta je kvalitou jinde,“ uznal trenér domácích Juraj Jarábek.

    Ostatně u Birmančeviče nejde o nic nového, na dresu aktuálně nosí žluté číslo, vede soutěž Přihraj: Král asistencí, která ukazuje, kdo nahrál na nejvíce branek v posledních pěti kolech tuzemské nejvyšší soutěže.

    Karviná - Sparta: Kuchtova neskutečná práce, zvýšil na 3:0 do prázdné brány
    Video se připravuje ...

  • Zlomová šance

    Sparta zahrávala ve 22. minutě roh, domácí odvrátili a vrhli se do brejku. Při něm běžel od poloviny sám na bránu Amar Memič. Stíhali ho Qazim Laci s Matějem Rynešem, ale bosenskému sprinterovi nestačili. Ten udělal kličku Peteru Vindahlovi, zakolísal však a už nezvládl vystřelit. Následně přihrál zpět, jenže Martin Regáli těsně minul.

    „Hodně jsem to očima tlačil do brány. Jednu chvíli to už vypadalo, že to tam půjde, ale nakonec míč skončil mimo,“ popisoval Slovák po svém debutu v tuzemské lize. „Věděli jsme, že Karviná je v přechodu do útoku nebezpečná,“ přiznal kouč Sparty Brian Priske. „Šlo o klíčový moment,“ doplnil kolegu Juraj Jarábek.

    Karviná - Sparta: Memič neproměnil naprostou loženku, Regali pálil těsně vedle
    Video se připravuje ...

  • Kuchta bez lobu, ale…

    Má formu a chuť - toť nepochybné. Jan Kuchta se chce na jaře poprat o EURO. Cestu na něj si rázně pomotal v olomouckém klubu Belmondo, což dobře ví, a tak valí od začátku jara. V Karviné byl tuze nebezpečný. První velkou šanci zazdil. „Na tom terénu jsem si lob nedovolil,“ vysvětlil, proč nevyužil své oblíbené zakončení.

    Druhou - po skvostném pasu Veljka Birmančeviče - už zvládl. Prohodil gólmana Dominika Holce, nadhodil si míč přes skluzujícího Sebastiana Boháče a uklidil kouli do prázdné brány. „Čekal jsem velkou ránu, ale dopadlo to dobře,“ usmíval se. Po brance zahodil poker face a divoce slavil s fanoušky.

    „Honza hodně pomáhal spoluhráčům na stranách,“ pochválil útočníka také trenér Brian Priske.

    Karviná - Sparta: Kuchta v samostatném úniku na Holce neproměnil!
    Video se připravuje ...

  • Pan kat Karabec

    Karabec kat Karviné. Pro mladíka ze sparťanského útoku neexistuje oblíbenější sok. V kariéře má na kontě dvanáct branek, tři z nich proti tomuto soupeři, proti němuž se postavil celkem šestkrát. Tentokrát uklidnil mužstvo druhou brankou, po ní bylo definitivně rozhodnuto o vítězi.

    „Neberu to tak, že by Karviná byla mým oblíbeným soupeřem, musím ale přiznat, že jsem si před zápasem na svou první ligovou branku vzpomněl a řekl si, že by bylo fajn tu dát další. Jsem moc rád, že se mi to povedlo,“ řekl Adam Karabec pro klubový web.

    Karviná - Sparta: Karabec vyplaval ve volném prostoru, 2:0 pro hosty!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
35

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud