26. února 2024 • 19:30

Zákulisí trenérské změny v Olomouci: Jílek jako Minářův obětní beránek?

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v květnu podepsaná smlouva na dobu neurčitou se záhy ukázala jako velmi exaktní. Papír snese vše. Domovské, v pořadí již druhé angažmá je u konce. Václav Jílek již není trenérem Olomouce, klub se po porážce v Českých Budějovicích rozhodl sedmačtyřicetiletého kouče odvolat. Sigmu, jež na jaře ve čtyřech zápasech nasbírala jediný bod, přebírá dosavadní asistent Jiří Saňák. Jde o jeho premiérovou profesionální štaci v roli hlavního – a nemusí být pouze dočasná.



Když v prosinci během poločasové přestávky utkání Olomouc-Plzeň nakázal sportovní manažer Hanáků Ladislav Minář trenéru Václavu Jílkovi, aby střídal gólmana Tomáše Digaňu, bylo hotovo. Kouč rozhodnutí bosse interpretoval kabině, hráči změnu v bráně odmítli a důvěra v Jílka byla definitivně podlomena. Ztratil půdu pod nohama, hráči už za ním nešli. Během ledna se na Maltě i v Turecku snažili vše slepit, ale marně. I v kontextu špatné kondiční připravenosti jsou z toho prohry v Liberci, Teplicích i Českých Budějovicích. Jediný bod Sigma uhrála doma s Hradcem Králové po bezbrankové plichtě.

Nefungovaly personální ani systémové změny v sestavě, nefungovalo nic. Mužstvo vypadalo mrtvě. Staří, mladí, všichni do jednoho. „Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impuls,“ prohlásil Minář, který už měl podle informací deníku Sport Jílkův konec v poslední době v hlavě.

Sílí však i jiný názorový proud.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud