20. března 2024 • 12:55

Liga očima fanoušků: Děsivá představa pro klokany i hanba na Anfieldu

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Základní část FORTUNA:LIGY pomalu spěje k vrcholu, před reprezentační přestávkou se odehrálo už 25. kolo. Sparta, Slavia i Plzeň po pohárovém čtvrtku bodovaly naplno, vítězství vybojoval také Baník v Pardubicích. Bohemians naopak nedotáhli k triumfu dobře rozehraný duel ve Zlíně... Jaká v táborech fanoušků předních českých klubů aktuálně panuje nálada? Projděte si tradiční sloupky.

  • SPARTA PRAHA

    Liverpool? Tragédie, ostuda. Průměr nemůže stačit

    Náš výkon v prvním poločase s Hradcem možná ovlivnil stín Liverpoolu. Jak by také ne. Naše vystoupení, zejména venku, bylo tragické. Rezonují ve mně dvě slova: ostuda a hanba. Ostuda, že jsme prohráli tak vysoko, hanba za to, jaký jsme podali výkon. Místo toho, aby jím hráči zvýšili svoji tržní hodnotu, předvedli shakespearovskou tragédii. Nebudu se dále rýpat v otevřené ráně, ale dosud jsem nic takového za 65 let fandění naší Spartě nezažil. Dokonce ani v Bělehradě či Lyonu.

    Zpět však k FORTUNA:LIZE. Hradec nehrál špatně, my o něco lépe, zejména ve druhém poločase. Nejlepší z našich byl suverénně Qazim Laci, který založil akci před první brankou a téměř nechyboval. Na druhé straně velké množství spálených šancí není úplně dobrým vysvědčením. Chápu, že je třeba tento ročník dohrát se všemi hráči kádru, ale poté budou jistě odchody některých z nich na místě. Jenom průměrný výkon nemůže stačit, v Evropě už vůbec ne. Příště snad veseleji a bez dalších karetních hříšníků!

    MILOŠ KOLÁŘ. 73 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Hradec Králové 2:1. Po třech debaklech výhra, zářil Kuchta
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Jsme deset kroků k titulu

    Ani v odvetě s AC Milán se příznivec sešívaných neměl šanci dozvědět, jestli tým měl, nebo neměl na to si to rozdat s věhlasným soupeřem jako rovný s rovným. Po dvaceti minutách ukončil naděje na postup švédský sudí. Jsem rád, že ani v této situaci zápas neskončil debaklem a fanoušci na stadionu byli nakonec odměněni pěknou brankou Matěje Juráska. Porážka 1:3 není nic, na co by se mělo vzpomínat, z celého dvojzápasu v paměti ale možná přetrvá myšlenka, že kdyby se hrálo jedenáct na jedenáct, mohlo být vše jinak.

    Tři dny po loučení s Evropskou ligou přijel do Edenu Liberec. Na slávistech bylo vidět, že ještě nejsou v optimální kondici. Brzká penalta týmu nijak zvlášť nepomohla a Liberec měl větší šance než červenobílí. Staňkův „trojzákrok“ proti Kulenovičovi byl fantastický, následoval ale poté, co se až trošku komicky nechal obehrát David Zima. Ten nebyl zdaleka jediným hráčem, který vypadal, že by raději odpočíval. Do konce sezony zbývá deset zápasů. Deset výher přinese titul, budou ovšem zapotřebí daleko lepší výkony.

    ONDŘEJ KREML. 41 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - Liberec 3:0. Staněk lapil trojšanci, Chytil uklidnil sešívané v závěru
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Postup a skvělá bilance, budeme prohánět Pražáky

    Tak tam poprvé v historii jsme! V Popeleční lize jsme se po velkém boji protlačili mezi posledních osm... statečných. Ani v téhle poslední lize již není slabých soupeřů, přitom ta bilance: čtrnáct zápasů, žádná prohra! To se s naším pralesním projevem zkraje sezony nedá srovnat. Tehdy jsem si fakt myslel, že to je konec. Doma tak páté místo a v Popeleční lize konec před skupinou. Naštěstí pan trenér prozřel, postupně nandal do sestavy mládí a mazáci pochopili, že místo nemají jisté.

    Na titul nás netipuji, ale prohánět Pražáky nám ještě půjde. Se Ženevou se všichni vydali až na krev a v Jablonci to ze začátku drhlo. On taky trávník je na nic a soupeř podceňovaný. Prostřídaná sestava to ale stejně vyhrála a těch před sebou se drží a dál držet bude. Jinak čtvrtek v hledišti: parádní atmosféra, super, nádherná chorea. A že na protivníkova gólmana přiletěl kelímek? Ano, byla to blbost, nicméně komedii s válením si mohl odpustit. Kdyby nám vynadal jako chlap, asi bych mu i zatleskal. Takhle se zachoval jako panenka. Čest královně Viktorce!

    KOVI. 56 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Pardubice – Baník 0:1. Rozhodl gól Filipa Blažka, tři červené karty pro domácí
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Takový zápas musíš dohrát!

    Dáš brzy gól, po přestávce přidáš druhý a hodinu máš utkání pod kontrolou. Na hřišti týmu, který hraje o přímého padáka. Navíc jsi tou dobou měl hrát přesilovku. Všechno ti hraje do karet, ale pak stačí jedna chyba, jeden nedůraz, běh zápasu se obrátí a všichni vědí, že z toho vítězství nebude. Pro fanouška po euforii obrovské zklamání a pro hráče další peří do deky, která se stává těžší a těžší. Pokud se chceš vyhnout záchranářské skupině, tak zápas jako ve Zlíně musíš dohrát, uválčit, dokopat.

    Zbývá pět kol. V nich máš obě „S“ a to si řekněme, že bude sakra těžké. Tím pádem se dostáváš pod absolutní tlak a nutnost porazit doma Jablonec. Jak nemám repre pauzy v lásce, tak tentokrát ji vítám. Je čas doléčit šrámy, potrénovat a připravit se na zápas sezony. Musím říct, že po výjezdu do Norska by mě nikdy nenapadlo, že budu takto titulovat ligový zápas. Stalo se, protože nikdo z nás spodní skupinu hrát nechce, tam už se může semlít cokoli a představa, že se do posledních kol rveme o baráž, je naprosto děsivá. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Zlín - Bohemians 2:2. Klokani neudrželi vedení, srovnal Simerský
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Efektivita hrála pro nás. Nebuďme moc hodní!

    Z Pardubic jsme přivezli tři body, ale výsledek mohl být jakýkoliv. Zápas nabídl dva naprosto rozdílné poločasy. V tom prvním jsme tahali za kratší konec, a kdyby to bylo po poločase 2:0 pro domácí, nikdo by se nemohl divit. Tentokrát na efektivitu doplatil soupeř (ve fotbale rozhoduje vždy efektivita a vstřelené góly), a proto jsme jedinou brankou z rohového kopu zápas rozhodli. Druhá půle byla v naší režii i díky dvěma domácím vyloučením. Co jsme opět nezvládli, bylo posledních patnáct minut, kdy jsme se i proti devíti domácím dostali pod tlak a vyrovnávací gól visel ve vzduchu. Nevím, jestli je to v hlavách hráčů, špatnou fyzičkou nebo čím. Ale určitě to není mladým kádrem, jelikož Pardubice nastoupily s mužstvem ještě o dva roky mladším.

    Po repre pauze máme doma Teplice. Je třeba už doma konečně vyhrát. Na hřišti je klidně pokopat, pohádat se s nimi, požďuchat se, cokoliv… Sice se snažíme hrát fotbal, ale na hřišti jsme moc hodní, a ještě k tomu v Ostravě!

    DAVID LIVEČ. 43 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Pardubice – Baník 0:1. Rozhodl gól Filipa Blažka, tři červené karty pro domácí
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud