Michal Koštuřík
31. března 2024 • 05:00

Slavia na Slovácku: „šestka“ Holeš, Provodova levá i Heča bez impulzu

Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Jet hned po repre pauze na Slovácko, to úplně nechcete. Slavii nepříjemný výjezd na východní Moravu čekal – a dopadl pro „sešívané“ dobře (3:1). Bez komplikací se to však neobešlo. Po úžasné ráně Lukáše Provoda sice hosté vedli, jenže na konci půle vyrovnal zblízka Filip Vecheta. A tak musel do akce obvyklý kat Svědíkova souboru Václav Jurečka. Bývalý hráč uherskohradišťského klubu se trefil z dálky a z penalty. Už má na svém kontě patnáct branek a usadil se na prvním místě střelecké tabulky. Plzeňského Pavla Šulce předstihl o jeden zásah. Slovácko navzdory snaze potvrdilo, že na Slavii neumí. V posledních deseti partiích uhrálo jediný bod.

  • Holeš jako šestka

    Reprezentant Libérie Oscar, klíčová osobnost zálohy Slavie, dorazil ze srazu vyčerpaný. „Ve čtvrtek ani nechtěl vylézt na hřiště,“ líčil trenér Jindřich Trpišovský. Univerzál Lukáš Masopust nebyl k dispozici, takže na pozici „šestky“ naskočil mazák Tomáš Holeš, obvykle stoper. Staronovou roli zvládl, byť ne bez chybičky. Každopádně byl důležitou součástí vítězného týmu. Trenér vsadil na kapitánovu zodpovědnost. Věděl, že nikde takticky neulítne. „Musíte to mít v krvi. Typy jako Ševa (Petr Ševčík) nebo Zafi (Christos Zafeiris) se občas někde zapomenou, jsou někde pozdě, soupeř je přetlačí. Chtěli jsme mít na hřišti šestku,“ vysvětlil své záměry.

    Slávistická radost na SlováckuFoto ČTK

  • Provodův gól kola

    Po sehraném Douděrově autu a skvělém vyrotování se spoluhráči si nechal Lukáš Provod balon skočit a pak ho z velké dálky napral levačkou na bránu. Brankář Milan Heča zkameněl, míč ho přeletěl a zapadl do sítě. Nádherný zásah, který naštval kouče domácích Martina Svědíka. Označil ho za laciný. „Šlo jen o to pokrýt Provoda na levou nohu. Pravou by nám z toho těžko dal gól. Tyhle situace se určitě dají vyřešit, hráči jsou na ně připravovaní,“ líčil trenér Slovácka. „Na ten jeho potenciál a post nemá Provy moc bodů. Přitom střelu má jednu z nejlepších z týmu. Oběma nohama, i pravou. Jen ji málo používá. Byl to perfektní balon, který z výšky trefil neskutečně,“ připojil slávistický stratég Jindřich Trpišovský.

    Slovácko - Slavia: Neskutečný Provodův halfvolej zaplaval za Heču! 0:1
    Video se připravuje ...

  • Vecheta místo Cicilii

    Na hrotu Slovácka je nová jednička. O pozici přišel Rigino Cicilia, v posledních dvou partiích byl v základu jednadvacetiletý Filip Vecheta. Důvod? Nizozemský habán zase zlobí a jeho mladší kolega je běhavější. „Už v týdnu před Jabloncem netrénoval, jak by měl,“ nezapíral trenér Martin Svědík. Ciciliu pak sice o víkendu dal do základu, ale výkonem ho zklamal. V Teplicích už šel místo něj na hrot Vecheta, stejně jako proti Slavii, kdy dorážkou do prázdné branky skóroval. „Vechy je mladý a taky potřebuje dostat šanci,“ sdělil trenér. „V Teplicích nehrál špatně a ani se Slavií se neztratil. Hrála na něj velká kvalita. A dal gól, což se od útočníka vždycky čeká. Teď musí Regi zase dokázat výkony v tréninkovém procesu i v zápasech, že do sestavy patří,“ shrnul. 

    Slovácko - Slavia: Staněk neudržel Blahútovu ránu, Vecheta dorazil do sítě! 1:1
    Video se připravuje ...

  • Heča nedal impulz

    Pokud chcete uspět proti Spartě a Slavii, je nezbytné, aby vám zachytal gólman. Bez toho to nejde. Jenže Milanovi Hečovi, jenž se do Slovácka vrátil z pražské Letné, se to opakovaně nedaří. Na Provodův zásah se díval, s tím těžko mohl něco dělat. Ovšem Jurečkovu střelu z pětadvaceti metrů měl chytit. Viděl na ni, ale skočil do prázdna. „On sám to ví,“ uvedl Svědík. „Nechci nikoho obviňovat, je to týmový sport. Ale když teď dostáváme strašně laciné branky, potřebujeme impulz, nadstandard,“ dal najevo, že se ho od Heči nedočkal. Gólman Slovácka zavinil penaltu, když srazil ve vápně Conrada Wallema. Přesto se moc nedá čekat, že příště půjde do brány náhradník Tomáš Fryšták. „Bude dost času si o tom promluvit,“ řekl trenér.

    Slovácko - Slavia: Jurečka perfektní bombou překonal Heču! 1:2
    Video se připravuje ...

  • Na marodce i Doski

    Trio Michal Kadlec, Daniel Holzer a Merchas Doski usedlo do sky boxu a sledovalo duel z výšky. Slovácko vyrazilo na Slavii bez tří důležitých borců. Každý z nich by se měl na jaře ještě objevit v sestavě, hned za týden to však nebude. Nejčerstvěji je mimo hru levák Doski, jenž se zranil v zápase v Teplicích. Během repre pauzy nenastoupil ani za Irák. „Je to tak na čtrnáct dnů,“ informoval trenér Martin Svědík. Slavia zase musela stavět sestavu bez nemocného Davida Zimy a zraněného Lukáše Masopusta. Absence víc ublížily Slovácku, které má užší kádr. Trpišovského soubor měl na lavičce jedenáct hráčů, protivník osm.

    Trenér Slovácka Martin SvědíkFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud