29. února 2012 • 17:51

Plány Jana Kollera: Chci pomoci Smetanově Lhotě k postupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I po konci kariéry žije bývalý český fotbalový reprezentant Jan Koller sportem. Rekreačně hraje fotbal, hokej, tenis, lyžuje, navíc má také ještě jeden fotbalový cíl. Rád by pomohl svému mateřskému klubu Smetanově Lhotě k postupu do divize.



Domov si našel v Monaku, kde má hodně možností, jak se sportovně vyžít. "Fotbal tam hraju už jen rekreačně s veterány Monaka. Také hraju hokej, tenisové turnaje a se starší dcerou Hedvikou jezdíme lyžovat," řekl osmatřicetiletý Koller na dnešním setkání s novináři v Praze.

"Hokej hraju v Nice, kde jsem našel partu Michala Divíška, který dříve hrál s Dopitou ve Vsetíně. Teď trénuje v Nice mládež. Hraju levého útočníka. Už se mi jednou povedlo dát gól i hlavou," prozradil nejlepší střelec v historii české reprezentace, jehož předností byla právě hra hlavou.

Po soutěžních zápasech se mu nestýská. Také proto, že si občas najde čas a vyrazí pomoci svému mateřskému klubu Smetanově Lhotě, kde bydlí i jeho rodina. Na podzim nastoupil čtyřikrát a dal sedm gólů, v týmové tabulce střelců je druhý za autorem deseti branek Jaroslavem Hrachem.

Oba mají velkou zásluhu na tom, že je Smetanova Lhota v tabulce II. třídy okresního přeboru na druhém místě se ztrátou dvou bodů na Boston Kluky.

Koller s manželkou Hedvikou (vlevo)
Koller s manželkou Hedvikou (vlevo)


"Máme plány na postup. Kluci by to moc chtěli. Snad se mi povede na jaře zase alespoň na čtyři zápasy přijet. Určitě se chystám na zápas s prvním týmem tabulky," uvedl Koller.

Rovněž se v Monaku chodí dívat na místní celek, za který hrával v letech 2006-2008. Tehdy to bylo ještě v první francouzské lize. "Teď je to ale špatné. Už ztrácejí šest bodů na záchranu ve druhé lize. Přišel ale nový majitel a přivedl nové hráče, tak se snad chytnou a zachrání se. A příští rok půjdou na postup," věří Koller.

Přiznává, že v hledišti mu cukají nohy. "To víte, že bych tam rád vlétl, ale to už nepřipadá v úvahu. Už bych každodenní trénovaní nezvládl," připustil.

Koller se byl v pondělí podívat na své bývalé spoluhráče z reprezentace při předávání ceny Fotbalista roku a také bude národnímu týmu fandit na mistrovství Evropy. Sám se zúčastní i zápasu s Řeckem, na který pojede jako ambasador Coca-Cola Školského poháru, jehož vítězný tým bude dělat reprezentaci vlajkonoše.

"Na reprezentaci čeká na mistrovství Evropy vyrovnaná skupina, bude to zajímavé. Bude záležet, aby kostra týmu byla zdravá, pak věřím, že postoupíme. Uvidíme, jak to bude vypadat, vždyť kdo čekal, že v roce 2004 vyhraje Řecko. Kdokoli může vylétnout," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud