28. dubna 2012 • 12:52

Bohemians Praha podlehli Spartě B a mohou přijít o druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

DRUHÁ LIGA – Fotbalisté Bohemians Praha podlehli v druholigovém derby na hřišti poslední Sparty B 1:3 a druhou porážkou za sebou si zkomplikovali boj o postup do nejvyšší soutěže. Z druhého místa v tabulce může hráče střížkovského celku v neděli sesadit Jihlava, která má stejně bodů.



Rezerva Sparty navázala na předchozí venkovní výhru nad Táborskem, kterou svěřenci Zdeňka Svobody ukončili sérii devíti porážek.

Bohemians Praha začali v Horních Počernicích dobře a zdálo se, že by mohli odčinit týden starou porážku s Varnsdorfem. Ve 13. minutě otevřel skóre po Jandově centru ze strany hlavou Dorotík. Na jeho trefu ale o deset minut později odpověděl krásnou ranou z 20 metrů pod břevno Jirásek.

Ve druhém poločase se sparťané dostali do vedení díky brance stopera Krcha, který se prosadil v 60. minutě ve skrumáži po rohovém kopu. Výhru domácích zpečetil z penalty Rada, jenž potrestal Drskův faul na pronikajícího Kadeřábka.

Hráči Sparty B slaví gól Jakuba Rady na 3:1
Hráči Sparty B slaví gól Jakuba Rady na 3:1

Fotbalisté Ústí porazili Čáslav a vedou o sedm bodů

Fotbalisté Ústí nad Labem udělali vítězstvím nad Čáslaví 2:0 další krok za postupem do první ligy. Tři body proti týmu bojujícímu o záchranu ve druhé lize zajistil Severočechům střelec obou branek Richard Veverka.

Po zaváhání Bohemians Praha na hřišti Sparty B zvýšilo Ústí náskok už na sedm bodů.

Po půlhodinové hře bez šancí mezi šestnáctkami se v 37. minutě Veverka v pokutovém území zbavil obránce a střelou k tyči otevřel skóre. "První půli jsme doslova zaspali," zlobil se čáslavský trenér Miloš Sazima.

V úvodu druhého dějství zahodil velkou šanci hostující Duchnič, který sám před brankou mířil vedle. Čáslav hrozila při standardních situacích a snažila se vyrovnat, ale v 72. minutě její snahu utnul Veverka. Po centru Holka propasíroval míč zblízka do branky.

"Dali jsme ze dvou šancí dva góly. Byl to boj, hra se nám nedařila. Soupeř nás místy přehrával, ale získali jsme další tři body a pokud uspějeme v dalších zápasech na domácím hřišti, postoupíme," řekl ústecký trenér Svatopluk Habanec.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Bohemians Praha 3:1 (1:1)
Branky: 24. Jirásek, 59. Krch, 73. Rada z pen. - 13. Dorotík. Rozhodčí: Býma - Santarius, Tacina. ŽK: Hybš, Sýkora - Drsek, Macháček, Winter. Diváci: 408.
Sestavy:
Sparta B: Švenger - Jánoš, Krch, Polom, Frýdek - Kadeřábek, Jirásek, Rada, Folprecht (75. Putz), Sýkora (86. Tomášek) - Valenta (60. Hybš). Trenér: Svoboda.
Bohemians: Winter - Macháček, Drsek, Fenyk (46. Ibe), Janda - Penc, Dorotík (65. Očovan), Grznár, Šisler - Klán (46. Demeter), Škoda. Trenér: Jindráček.

Ústí nad Labem - Čáslav 2:0 (1:0)
Branky: 37. a 72. Veverka. Rozhodčí: P. Mikel - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Martykán, Holek - Berios, Mitrou, Prášil. Diváci: 1346.
Sestavy:
Ústí nad Labem: R. Novák - Vlk, Jablonský, Valenta, Dvořák - Peterka (78. Lácha), Dragoun, Martykán, Moulis - Holek (86. Gulajev), Veverka (82. Rosendo). Trenér: Habanec.
Čáslav: Ducheček - Fikejz (80. Szmek), Berios, Němeček, Kunášek - Džafič (79. Kaňák), Prášil, Karal, Mitrou (46. Šturma) - Hejný, Duchnič. Trenér: Sazima.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud