Richard Šíma
20. května 2016 • 12:11

Úkoly nového ředitele Baníku Vrťa: Návrat do ligy a vychovat dalšího Baroše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávané se stalo. Dušan Vrťo, od dubna člen dozorčí rady Baníku, je už také oficiálně jeho novým sportovním ředitelem. Klub tuto informaci zveřejnil na svých stránkách.



„S majitelem Baníku panem Brabcem jsme se dohodli na tříleté smlouvě,“ uvedl padesátiletý Vrťo, jenž až dosud působil ve stejné funkci ve slovenské Senici.  „Oslovila mě vize a směr, kterým se chce Baník pod jeho vedením ubírat. Proto jsem nabídku taky od léta přijal. Na práci ve staronovém prostředí se těším,“ pravil Vrťo, jenž za Baník v minulosti hrával. Nastoupil v jeho dresu ve 185 ligových utkáních. Později v Ostravě působil jako mládežnický trenér i jako asistent Františka Komňackého nebo Jozefa Jarabinského u ligového áčka.

„Jsem rád, že jsme Dušana Vrťa pro Baník získali,“ uvedl Václav Brabec, majitel ostravského klubu. „Od jeho příchodu si slibuju nastolení takové sportovní politiky, která nás po roce stráveném ve druhé lize přivede zpět mezi tuzemskou elitu, tedy do první ligy,“ řekl Brabec.

Majitel ostravského klubu věří, že Vrťův příchod se projeví také v rostoucí kvalitě výchovy mládeže v Baníku. „Mým cílem je, abychom v Baníku vychovávali mládež tak, jako se to tady dařilo kdysi. A aby v Ostravě vyrostli takoví hráči, jakými byli Marek Jankulovski, Milan Baroš, Václav Svěrkoš a řada dalších,“ dodal ještě Brabec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud