Richard Šíma
22. června 2016 • 14:36

Frýdek-Místek má nového trenéra. Druholigový celek převezme Kalvoda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm měsíců zůstal bez angažmá bývalý olomoucký trenér  Leoš Kalvoda. Vše směřuje k tomu, že se v nejbližších dnech oficiálně stane koučem druholigového Frýdeku-Místku. Nahradí zde Mikuláše Radványiho, jehož před časem zlákala slovenská prvoligová Myjava. Kalvoda se tak ve druhé lize střetne se Sigmou Olomouc, z níž byl loni v říjnu kvůli neuspokojivým výsledkům vyhozen. 



„Ještě to není oficiálně uzavřeno, ale jsme ve fázi, kdy mohu říci, že s panem Kalvodou intenzivně jednáme. A věřím, že se také dohodneme,“ potvrdil Kalvodův téměř jistý nástup Radim Mamula, předseda představenstva frýdecko-místeckého klubu. „Rádi bychom se v příští sezoně prezentovali v lepším světle, než tomu v posledních sezonách bylo,“ dodal Mamula.

Kalvoda po odchodu z Olomouce působil jako konzultant u mládeže ve Znojmě. Nad nabídkou z Frýdku-Místku prý neváhal. „Podepsáno ještě nemáme, ale i já si myslím, že už se na mém nástupu do tohoto klubu nic nezmění,“ řekl kouč.

„Frýdek-Místek mě velmi zajímá, stejně jako celá druhá liga, která bude v příští sezoně mimořádně zajímavá,“ pravil Kalvoda, jenž se podle svých slov těší nejen na střet se Sigmou, ale i na další zápasy, které příští ročník Fotbalové národní ligy, jak se soutěž oficiálně jmenuje, nabídne.

„Bude to nejen Olomouc, ale taky Baník. Hlavně Baník. A pak další týmy jako Vítkovice, Prostějov, Žižkov, Opava, ambiciózní Budějovice. Tahle druholigová sezona bude nejenom pestrá a zajímavá, ale taky mimořádně náročná,“ poznamenal Kalvoda, jehož oficiální nástup do funkce trenéra Frýdku-Místku by měl být záležitostí nejbližších hodin.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud