Richard Šíma
19. října 2015 • 16:31

Kalvodovo odvolání? Nehrály proti němu jen mizerné výsledky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Leoš Kalvoda na olomoucké lavičce skončil, není žádná překvapivá zpráva. O jeho odvolání se spekuluje už několik týdnů, Sigma už nějakou dobu hledá jeho nástupce. Kdyby ho našla dřív, třeba v osloveném Martinu Svědíkovi, ke změně na trenérském postu by na Hané došlo už na konci září po domácí remíze se Zlínem. A nebo nejpozději po prohře v Ostravě.



Kalvoda nevstupoval do nové sezony s kdovíjak silnými kartami. Naopak. Navzdory tomu, že Sigmu přivedl zpět do první ligy, spekulovalo se o jeho možné výměně ještě dřív, než liga v létě začala. Příliš se mu uvnitř klubu nevěřilo.

Když se navíc ze Sparty vrátil trenér Václav Jílek, bylo vše jen otázkou času. Kalvoda už od léta musel cítit, že jeho pozice není nijak silná. O to hůř se mu samozřejmě odolávalo názorové opozici uvnitř klubu. Třeba při debatách o tom, který hráčů má nastoupit a který rozhodně ne. Dnes lituje, že si razantněji nestál za svým.

Podzimní výsledky dobré nebyly. Když se k tomu přidá nesoulad mezi nejzkušenějšími hráči na jedné straně a ohroženým trenérem na straně druhé, pak už vše spěje k jedinému. Tedy k odvolání. Bez ohledu na to, že Sigma v sobotu proti Liberci podala nejlepší výkon v této sezoně.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Liberec 1:1. Slovan propásl šanci jít do čela
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud