28. července 2018 • 13:50

Premiérovou výhru ve FNL slaví Prostějov, Jihlava zdolala Pardubice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlavští fotbalisté zvítězili i v druhém kole druhé ligy a po domácí výhře 1:0 nad Pardubicemi vedou tabulku. Poslední je Sokolov, který naopak po porážce 0:2 ve Vítkovicích podruhé neuspěl. Premiérového vítězství se dočkal nováček z Prostějova, který si poradil s Třincem (2:0). 



Jihlava v úvodním kole vyhrála v Brně v duelu sestoupivších týmů nad domácí Zbrojovkou a poradila si i s Pardubicemi. Vysočině stačil k tříbodovému zisku jediný gól, který ve 14. minutě dal střelou zpoza velkého vápna Klobása, který nedávno přišel z Mladé Boleslavi. Hosté pak měli převahu, ale brankáře Vejmolu příliš neohrožovali.

Úvodní čtvrthodina určila konečné skóre i v utkání Vítkovic se Sokolovem. Po rychlých gólech Maceje a Motyčky už ostravský tým nevykolejilo ani zranění brankáře Květona, místo nějž odchytal druhý poločas náhradník Šustr.

Premiérové vítězství v sezoně zaznamenal nováček z Prostějova, který vyhrál na hřišti Třince 2:0. Slezský tým naopak i ve druhém kole vyšel bodově naprázdno.  

Prostějovští byli nebezpečnější už v prvním poločase, ale skóre otevřel až po hodině hry Sus hlavou po rohovém kopu. Třinec dlouho držel ve hře výbornými zákroky brankář Paleček, ve třetí minutě nastavení však o triumfu hostů definitivně rozhodl druhým zásahem náhradník Šteigl.

Na hřišti druhého nováčka Chrudimi zvítězilo Ústí nad Labem 3:2 a připsalo si druhou výhru v ročníku. Domácí se v 31. minutě prosadili zásluhou Sixty, ale poté zahodili další velké šance včetně Rybičkovy penalty.

Ústečtí následně výsledek otočili. Během tří minut dvakrát skóroval Richter a v 87. minutě přidal třetí gól Jindráček. Těsně před koncem už pouze snížil Kesner.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 14. Klobása. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Zoubele, Turyna - Mužík, Čelůstka. Diváci: 1680.

Vítkovice - Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 9. Macej, 15. Motyčka. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Batík. ŽK: Motyčka, Ožvolda, Pašek - Machek, Vávra. Diváci: 697.

Fotbal Třinec - 1. SK Prostějov 0:2 (0:0)
Branky: 60. Sus, 90.+3 Šteigl. Rozhodčí: Proske - Kotík, Antoníček. ŽK: Reintam - Žikol, Janíček. Diváci: 947.

MFK Chrudim - FK Ústí nad Labem 2:3 (1:0)
Branky: 31. Sixta, 90. Kesner - 60. a 63. Richter, 87. Jindráček. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Ratajová. ŽK: Drahoš, Langr - Bílek, Miskovič, Jindráček. Diváci: 1190.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud