30. března 2021 • 19:11

Skokan srazu ze Žižkova. Šikula Auer překvapil trenéry Rakouska

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrchol cyklů mládežnických reprezentací právě probíhá v Maďarsku a Slovinsku, spousta zemí ale už staví výběry na další kvalifikaci. A ve tvořící se rakouské jednadvacítce se překvapivě hlásí o slovo hráč z české druhé ligy Jonas Auer. Trenér mě hodně chválil, počítám s tím, že budu i v další nominaci,“ říká po vydařené přípravě s Polskem.



Poslední rakouský tým do 21 let se na EURO nedostal, příští mančaft ale bude silný. Romano Schmid hraje pravidelně bundesligu za Brémy, Flavius Daniliuc se rval v Evropské lize i se Slavií, věhlasná akademie Red Bullu posílá do světa dospělého fotbalu další talenty… A do toho všeho Jonas Auer, mladík, který zvolil českou cestu.

Původně v Česku přestoupil do Slavie, aktuálně ale patří Mladé Boleslavi a hostuje na Žižkově. A odtamtud ho povolali rakouští mládežničtí trenéři.

„Je super, že jsem na jaře odehrál všechny zápasy. Trenéři se podívali na videa těch utkání a viděli, že jsem připravený pomoct. Na Žižkově teď hodně trénuju standardní situace a za to, že jsem z nich nahrál na góly, vděčím tomu, že jsem se tomu věnoval,“ vypráví.

Svou sílu ukázal při prvním srazu jednadvacítky ve Španělsku. Nejdřív odehrál druhý poločas při demolici mladých Saúdských Arabů 10:0, ještě větší dojem ale udělal proti podstatně silnějším Polákům. Nejdřív z přímého kopu, pak z rohu. Dvakrát během tří minut přesně našel Chikwubuikeho Adamua, který už pravidelně hraje ligu ve Švýcarsku, a spolupodepsal se pod výhru 2:0.

Mladý Rakušan piluje techniku na Žižkově
Mladý Rakušan piluje techniku na Žižkově

„Poláci byli těžký soupeř, s tímhle výběrem budou v Evropě špička, ale když využijeme naše silné stránky, budeme nebezpeční pro každého,“ těšilo kouče Wernera Gregoritsche. „Už před zápasem jsem hráčům říkal, že můžeme být silní ze standardních situací. Nacvičovali jsme to,“ vysvětloval.

Výkon krajánka z české druhé ligy ho překvapil. „Trenér mě hodně chválil. Říkal, že jsem skokan týdne,“ usmívá se Auer, který se teď může těšit na další pozvánky bez ohledu na to, že jeho tržní cena je podle transfermarktu nejnižší z celého týmu.

Nový kvalifikační cyklus začíná pro jednadvacítky v červnu a Rakousko má ve skupině Finsko, Chorvatsko, Norsko, Ázerbájdžán a Estonsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud