Michal Kvasnica
12. března 2024 • 16:20

Druhá liga naruby: kapitán zklamal. Učte se jména teenagerů i Nigerijce

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaká jména ze druhé ligy byste se měli naučit?Jaká jména ze druhé ligy byste se měli naučit?FOTO: Koláž isport.cz

    Vyškovský lídr klopýtá, na spodku tabulky se to mele, talentovaní chlapci zastínili zkušené borce a moravský trenér sbírá veledůležité bodíčky. F:NL má za sebou 18. kolo, pojďme si projít nejzajímavější události druholigového víkendu. Tak jako každé úterý na iSport.cz.

  • Ročník 2006 řádil

    V roce 2006 se česká fotbalová reprezentace naposledy představila na mundialu, od té doby na mistrovství světa chybí. A taky se narodil Martin Tauš s Danielem Rusem, forvardi Líšně, respektive Sparty B.

    Do počtu v kabině nejsou, oba vstřelili vítězné góly, Tauš krásnou hlavičkou v Příbrami, Rus tak trochu polovlastní brankou, když si jeho centr z rohu srazil možná i po útočném faulu do sítě chrudimský gólman Jiří Floder.

    Ze strany Tauše to v páteční předehrávce na půdě středočeského celku nebylo vše. Zanedlouho osmnáctiletý talent podal výrazný výkon. Hýřil aktivitou, byl nebezpečný. Na hřišti však vydržel jen 54 minut. Pak inkasoval druhou žlutou kartu a první vyloučení v profesionální kariéře bylo na světě. Líšeňští těsné vedení i díky skvělému brankáři Tomáši Vajnerovi uhájili, Tauš si tak mohl oddychnout. A konkurenční Zbrojovka může zase litovat, že o něj předloni přišla.

  • Divoké konce favoritů

    Vyškov podruhé na jaře ztratil, ale vzhledem k tomu, že doma s Vlašimí prohrával už 0:2, je plichta ještě dobrá. Zvlášť když ji trefil Francouz Amidou Diallo až v 90. a 93. minutě. Pokud by se tak nestalo, MFK už by na tom byl bodově stejně jako Dukla. Takhle pořád Vyškov tabulce o bod vévodí.

    I Petr Rada a jeho mančaft se ale ve Varnsdorfu natrápil. Mešanovičův gól v závěru uznán nebyl, tak musel o hubené výhře Dukly rozhodnout až v poslední minutě z penalty Jakub Hora.

    „Druhá liga je specifická tím, že první může vyhrát i prohrát proti poslednímu. Zápas směřoval k remíze, ale podařilo se nám to zvládnout. Tři body jsou velice důležité,“ ulevil si zkušený kouč.

  • Zápas blbec pro kapitána

    Hanácké derby mezi Prostějovem a Olomoucí B rozsekla slepená tříminutovka v prvním poločase, kdy efektivní Prostějov rozhodl. Zápas blbec prožil kapitán Sigmy Michal Vepřek, který si jeden gól do vlastní sítě vstřelil sám a druhý nabídl kiksem Janu Koudelkovi. 2:0 – a bylo hotovo.

    „Bylo to důležité utkání, hrálo se de facto o šest bodů, vzájemný zápas může být na konci soutěže vždy klíčový,“ litoval porážky olomoucký trenér Tomáš Janotka.

    Vzájemný zápas má po podzimní remíze 1:1 a této výhře 2:0 lepší Prostějov. Jeho kouč Radim Kučera poprvé slavil body. „Klukům děkuju za bojovný výkon, odjezdili to,“ řekl.

  • Učte se jméno nigerijského beka

    Trenér Martin Hyský ve Vlašimi brousí další talent pro prvoligové kluby, výborně se začíná jevit Peter Kareem. Dvacetiletý nigerijský pravý bek dorazil do Čech v zimě a hned zaujal realizační tým. Na to, že jde pro Kareema o první evropské angažmá, se rychle zaklimatizoval a ve Vyškově se dokonce hned gólově prosadil. Učte se tohle jméno, za pár měsíců může být stejně jako jeho předchůdci ve Vlašimi na mnohem atraktivnější adrese.

  • Onda: bodík po bodíku

    0:3 s Brnem, 1:0 s Prostějovem, 1:0 s Vyškovem a naposledy 0:0 v Jihlavě. Záchranářská mise kouč Martina Ondy v Kroměříži zatím nese úspěch, sedm bodů díky pevné obraně pomaličku popostrkávají Hanáckou Slavii tabulkou výš. „Defenzivní práce je v boji o záchranu základ. Na druhé straně tím trpí ofenziva, ale i tak jsme měli v Jihlavě šance, dokonce dali gól, který nám sudí neuznal kvůli ofsajdu,“ připomněl Onda. Dobrá práce, trenére!

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud