19. dubna 2009 • 20:22

Bohemka ve šlágru zdolala Čáslav

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 udělali důrazný krok k návratu mezi prvoligovou elitu. Ve šlágru druhé ligy porazili Čáslav 2:0 a v čele tabulky mají sedm kol před koncem soutěže osmibodový náskok.



Fotbalisté Bohemians 1905 udělali důrazný krok k návratu mezi prvoligovou elitu. Ve včerejším šlágru druhé ligy porazili Čáslav 2:0 a v čele tabulky mají sedm kol před koncem soutěže osmibodový náskok.

Včerejší zápas si klidně zasloužil přívlastek prvoligový. Přes sedm tisíc fanoušků vytvořilo v Dolíčku atmosféru, kterou může závidět leckterý prvoligový klub. „Dnešní utkání sleduje sto padesát osm diváků, pardon, to je asi zpráva ze Strahova, správně je o sedm tisíc více,“ rýpnul si hlasatel na stadionu do konkurenčních Bohemians Praha, kteří hráli v minulém kole „na větrné hůrce“ před prořídlými ochozy.

Jen pro srovnání podobná návštěva přišla o tomto víkendu jen na utkání Sparty s Plzní. Ostatní prvoligové stadiony zaostávaly. „Zápas se mi líbil,“ souhlasil i přes porážku svého týmu trenér hostů Miroslav Koubek.

Souboj byl pikantní pro oba jeho aktéry. Při podzimním měření sil, jenž skončilo 1:1, totiž doslova „hořela“ tráva. Obě branky padly až v nastavení, hrálo se téměř sto minut a po závěrečném hvizdu se na hřišti strhla šarvátka.

Odveta? Vše v duchu fair play. „Kluci si ze mě dělali srandu, protože jsem tehdy do Sportu řekl, že se cítím ukřivděně,“ prozradil Petr Kunášek, jenž tehdy nastupoval v dresu „klokanů“, včera však bojoval za Čáslav. „V kabině jsme si jasně řekli, že se nenecháme vytočit a nejlepší odplatou bude, když je porazíme. To se povedlo,“ popsal náladu na druhé strany barikády kapitán Marek Nikl.

Právě on pečetil ve druhém poločase výhru svého týmu. „Začátek nám sice moc nevyšel, byli jsme dost nervózní. Trenér v kabině trošku zvýšil hlas a potom jsme se zlepšili,“ pochvaloval si.

„Hráče jsem nabádal, aby si fotbal víc užili a měli z něj radost. Nejde přeci o život. Poslechli mě,“ popsal poločasové praktiky domácí stratég Pavel Hoftych.

Co výsledek znamená pro vývoj druholigové tabulky? Jihlava i pražská Dukla své víkendové zápasy prohrály, a tak se vršovický klub nejbližším pronásledovatelům utrhnul na osm bodů. Navíc má s Duklu a Čáslaví lepší vzájemnou bilanci (zbývá odehrát zápas v Jihlavě – pozn red.).

„Ještě to není rozhodující, ale velmi slušná pozice,“ krotil euforii trenér Hoftych. Velmi dobře si uvědomoval, jak svazující může být role favorita. „Na vlastní kůži to teď poznali naši soupeři, kteří prohráli. Není lehké hrát pod neustálým tlakem. Proto smekám před svými svěřenci klobouk.“ Stejně mluvil i kapitán týmu Marek Nikl. Podle něj se tým nesmí ohlížet na soupeře a nadále naplno makat. „Ale tohle vítězství si užijeme,“ prozradil.

I přes porážku se na druhé, tedy postupové pozici, udržela Čáslav. „Tahle porážka nás nerozhodí, nechceme se dostat pod tlak. Zapomeneme na ni a jedeme dál. Projevila se větší kvalita soupeře, ale s tím se počítalo,“ uzavřel hodnocení Koubek.

Bohemians 1905 - Čáslav 2:0 (0:0)
Branky: 49. Róth, 56. Nikl.
Rozhodčí: Jílek - Ubias, Kovařík.
ŽK: Lukáš, Slezák - Prášil, Vít.
Diváci: 7158.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Kotyza, Adam, Morávek, Róth (77. Růžička) - Hartig (61. Slezák), Strnad (85. Ibragimov).

Čáslav: Frydrych - Kotrba, Filip, Vít, Brunclík - Dolejš (82. Špidlen), Dian, Prášil, Kunášek - Fikejz (90. Peškar), Ondrášek (68. Kocourek).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud