Jonáš Bartoš
17. dubna 2014 • 20:50

Horváth vystřídal a oživil Plzeň. Jsem rád, že naskočil, těšilo Uhrina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát se neobjevil ani v „pohárové“ sestavě, jeho jméno v zápise opět figurovalo mezi náhradníky. Pavla Horvátha do úvodního semifinále Poháru České pošty mezi Plzní a Zbrojovkou Brno (2:0) od prvních minut nepustilo pochroumané rameno. Když ale naskočil na závěrečnou půlhodinku, publikum ve Štruncových sadech jásalo. Plzeňský matador ukázal, že pořád dokáže být platný. Podal velmi dobrý výkon a dirigoval závěrečný nápor domácího celku.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Horváth vypadl ze základní sestavy poté, co mu nevyšel zápas Evropské ligy v Lyonu. V ligových zápasech na jeho postu naskakuje talentovaný Patrik Hrošovský, který si po boku Tomáše Hořavy uprostřed pole vůbec nepočíná špatně.

Západočeský lídr dostává od trenéra Uhrina šanci v domácím poháru, na který momentálně kladou v Plzni největší pozornost. Jenže v závěru čtvrtfinálové odvety s Jihlavou (2:3) si Horváth poranil rameno a musel odpočívat. Proti Zbrojovce šel alespoň na lavičku, byť ještě nebyl stoprocentně v pořádku.

Plzeň vedla s Brnem už od druhé minuty zásluhou Tecla, do druhého poločasu navíc šla v početní převaze díky vyloučení hostujícího záložníka Keresteše. Tlak domácího souboru však byl dlouho bezzubý a trenér Uhrin v 60. minutě zavelel – střídáme!

Horváth naskočil místo Hrošovského a hned začal určovat dění na hřišti. Sice mu v úterý bude už 39 let, přesto sršel energií. Hlásil se o balony, rozehrával, nabíhal do volných prostorů, samozřejmě se ujal zahrávání standardních situací.

Publikum tleskalo už v momentě, kdy Horváth vyběhl na trávník. Lidem se jeho nápady musely líbit. Plzeňští hráči ale jeho pasy nedokázali využít a gólovou pojistku přidal až dvě minuty před koncem Michal Ďuriš.

„Nebudu hodnotit jen Pavla, nebylo by to fér vůči ostatním hráčům. Trošku jsme hru rozhýbali, ale hráli jsme do plných, špatně se nám dávaly přihrávky mezi obránce. Pavel ještě nebyl stoprocentně v pořádku, ale jsem rád, že odehrál aspoň třicet minut,“ uvedl plzeňský kouč Dušan Uhrin.

Horváth ukázal, že týmu obhájce titulu pořád má co dát. Když totiž hraje proti zalezlému týmu a Plzeň potřebuje prorážet obranu chytrými dlouhými pasy, v lize byste těžko hledali platnějšího hráče.

Také podle toho, s jakou chutí do utkání se Zbrojovkou Horváth naskočil, je patrné, že se o místo v sestavě ještě chce porvat. A dokázat, že i v 39 letech může hrát na nejvyšší úrovni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud