Matěj Karmazín
26. září 2019 • 05:00

Lavi proti Slavii. Tah majitele, já jsem jen trenér, řekl kouč Vyšehradu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když vyšlo najevo, že Julius Lavický, hvězda seriálu Vyšehrad, nastoupí proti Slavii, vyvolalo to spoustu emocí. Přeci jen – šlo o zápas třetího kola národního poháru MOL Cup, žádný pouťák. A jeho představitel Jakub Štáfek navíc sám přiznal, že s týmem vůbec netrénoval. „Byl to tah pana majitele. Já jsem pouze trenér. Nemůžeme si hrát na to, jestli se nám to líbí, nebo ne,“ pokrčil rameny kouč Vyšehradu Roman Veselý. Kapitán Slavie Milan Škoda bral po jasné výhře 8:0 celou akci s úsměvem.



Do hry se dostal v 82. minutě. Známý herec Štáfek s jmenovkou Lavický na zádech vystřídal Elvise Mashikeho a postavil se na hrot útoku Vyšehradu. K míči se během své epizodní role pořádně dostal v podstatě jen, když vykopával ze středového kruhu po osmém inkasovaném gólu. „Bylo to krátký. Čekal jsem, že tam půjdu na dýl,“ prohodil Štáfek po zápase. Původní záměr prý ovlivnilo vyloučení Vejvara, kvůli kterému druholigový nováček dohrával v deseti, a „Lavi“ tak musel čekat na střídačce.

Fanoušci Slavie jej na hřišti přivítali pískotem, zazněl i pokřik smrt Spartě. Právě v klubu z Letné promarněný talent Lavický v seriálu působil, sám Štáfek mu fandí. Proto si do něj příznivci nezapomněli rýpnout. „Sparta hraje 1:1,“ ozvalo se posměšně z tribuny v narážce na vývoj utkání Kangy a spol. v Jihlavě.

Z kabiny Vyšehradu šly před zápasem zprávy, že hráči ani realizační tým z nečekané posily na poslední chvíli zrovna nadšení nejsou. „Byl to tah pana majitele. Já jsem pouze trenér. Přistoupili jsme k utkání, abychom ho důstojně odehráli. Tah s Lavickým možná Slavii mohl rozhodit, ale to se nestalo. Je to PR akce klubu, my jsme ji respektovali,“ podotkl trenér Roman Veselý.

Škoda zářil: Čtyři góly a narození syna, to bude v kabině drahé
Video se připravuje ...

Osobní postoj ani názor kabiny však příliš ventilovat nechtěl. „Těžká otázka, kterou bych nerad komentoval,“ uvedl. Štáfek přišel přímo na zápas bez jakéhokoliv předchozího tréninku. „Bylo to o pár posledních minutách. Nikdo nechtěl, abychom znevažovali pohár nebo Slavii. To vůbec. Slavii respektujeme. Z pohledu klubu to byla marketingová akce,“ doplnil Veselý.

Ovšem „Lavi“ vlastně zabral místo na hřišti jednomu ze stabilních členů kádru Vyšehradu. Ten by si za normálních okolností mohl užít výjimečný duel proti účastníkovi Ligy mistrů, jenže teď se na hřiště kvůli limitu tří střídaní nedostal. „Myslím, že je to hodně těžké pro mladé hráče, které tu máme. Každý to utkání chtěl hrát,“ připustil Veselý.

Ve slávistickém táboře nečekaného protivníka nijak zvlášť neřešili. „Hráli jsme soutěžní zápas. Záleželo nám na našem přístupu, který kluci měli dobrý,“ řekl po suverénní výhře 8:0 asistent Jindřicha Trpišovského Jaroslav Köstl.

Triumf řídil útočník Milan Škoda, který už za první poločas nasázel čtyři góly. „Na začátku jsem si říkal, že je možná hloupé, když Vyšehrad jde hrát proti Slavii a udělají si z toho takovou show. Ale když jsem pak seděl na lavičce a on střídal, docela mě to pobavilo. Ve finále to bylo vtipné,“ prohodil střelec, kterému se ve středu narodil druhý syn Matias.

A nešlo tedy o znevážení poháru? „Svým způsobem trochu ano, to ale není úplně otázka na nás. Vyšehrad se takhle rozhodl. Na druhou stranu, jestli má registračku, tak proč by nemohl hrát. Je to jejich věc,“ uzavřel akci „Lavi“ Köstl.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Štáfek: Slávističtí fanoušci byli fantastičtí, jak jsem očekával
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Sparta hraje na náhodu, Hovorka mi připomíná Řepku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud