21. září 2021 • 19:05

MOL Cup: Plzeň udolala Příbram 2:1, Pardubice vypadly s Jihlavou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí tým nejvyšší fotbalové soutěže Plzeň ve 3. kole MOL Cupu vyřadil Příbram po hubené výhře 2:1. Trefili se Milan Havel a Pavel Šulc, za hosty pálil Filip Zorvan. Mladá Boleslav zvládla přestřelku a v Opavě vyhrála 4:2. V poháru naopak překvapivě končí Pardubice, které prohrály 0:2 s druholigovou Jihlavou. V osmifinále je po výhře 2:1 ve Vlašimi po gólech Zmrzlého a Daňka také Olomouc.



V Jihlavě se jako první trefil v 11. minutě Arroyo a v 56. minutě přidal domácí pojistku Tureček. Pardubický zmar korunoval v 86. minutě Čihák, který dostal červenou kartu.

„Jsme z prohry v Jihlavě pochopitelně velmi zklamaní. Vývoj utkání ovlivnil rychlý gól domácích, kterému podle mého předcházela sporná ofsajdová pozice domácího hráče,“ řekl asistent pardubického trenéra Jiří Krejčí pro klubový web.

„I my jsme se dostávali dopředu, ale v předfinální nebo i finální fázi jsme situace řešili příliš zbrkle, proto jsme vyšli střelecky naprázdno. Při druhém gólu soupeře jsme zaspali a dvougólová ztráta se tentokrát doháněla těžko. Vyřazení nás mrzí, teď se budeme soustředit na sobotní ligové utkání (s Plzní),“ dodal Krejčí.

Pardubičtí potvrdili, že se jim v aktuální sezoně nedaří. V lize vyhráli jediné z dosavadních osmi utkání a jsou až na 13. místě tabulky. Už v předchozím kole poháru skončil Liberec po senzační domácí prohře 1:2 s třetiligovými Zbuzany.

Plzeň otevřela skóre ve čtvrté minutě zásluhou Havla, za pět minut však srovnal Zorvan. Lídr nejvyšší soutěži pak měl nad Příbramí převahu, ale skórovat dokázal pouze Šulc v 66. minutě.

„Dali jsme rychle branku a škoda, že jsme vzápětí inkasovali a nedokázali přidat druhý gól. Zápas byl určitě těžký. Ukázal nám, že se musíme plně koncentrovat úplně na každé utkání, ať už ligové nebo pohárové,“ uvedl trenér Viktorie Michal Bílek.

Lukáš Hejda s kryje míč před René Dědičem
Lukáš Hejda s kryje míč před René Dědičem

Olomoučtí také začali ve Vlašimi dobře a už v šesté minutě je poslal do vedení Zmrzlý. Hráči Sigmy pojistku nepřidali, blízko byl Hála, ale autor šesti gólů v ligové sezoně napálil břevno. Šance měli i domácí a v 66. minutě srovnal Broukal. V závěru duel rozhodl Daněk.

„Vlašim dnes hrála velmi dobře, její motivace byla obrovská. Její hráči se skvěle předvedli běžecky, ale i herně. V určitých pasážích byli lepším týmem. Měli jsme štěstí v tom, že nezúročili své brankové příležitosti,“ upozornil olomoucký trenér Václav Jílek. „Myslím si, že to byl jeden z našich nejhorších výkonů. Můžeme být rádi, že jsme splnili základní cíl a postoupili,“ přidal kouč Sigmy.

Mladoboleslavští v Opavě takové drama nepřipustili. Hostům zařídili v prvním poločase dvoubrankový náskok Fila se Stránským. Na Holíkův kontaktní gól z 50. minuty zareagoval Ewerton a čtvrtý gól Středočechů přidal střídající Hlavatý. Těsně před koncem opavskou porážku už pouze zmírnil Kramář.

„S postupem jsem spokojený, ale mrzí mě dva inkasované góly. O přestávce jsme hráče upozorňovali, aby vstoupili do druhého poločasu aktivně, a přesto si nechali dát gól a mohlo z utkání být drama,“ prohlásil mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

„Vysvobodil nás Ewerton, že dal třetí gól, a bylo tím pádem o postupu rozhodnuto. Mrzí mě však, že jsme nevyužili předchozí šance a mohli rozhodnout už v první půli. I to, že v situacích v závěru utkání jsme si nepočínali dostatečně pečlivě,“ dodal Jarolím.

Dalších devět zápasů 3. kola je na programu ve středu, kdy se mimo jiné obhájce trofeje Slavia představí ve Velvarech a Sparta na hřišti Líšně.

Góly

Domácí: 50. Holík, 89. Kramář

Hosté: 12. Fila, 45+1. Stránský, 64. Ewerton, 82. Hlavatý

Sestavy

Domácí: Lasák – Celba (83. Helebrand), Janoščín, Hnaníček, Kadlec – Rychlý (46. Darmovzal), Didiba – Šigut (76. Pikul), Holík (79. Gorčica), Helešic (76. Rataj) – Kramář. Trenér: Roman West.

Hosté: Halouska – Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Dancák, Matějovský (68. Škoda) – D. Mašek (14. Hlavatý), Stránský (81. Pech), Ewerton (81. Mužík) – Fila (68. L. Mašek). Trenér: Karel Jarolím.

Karty

Hosté: Stránský, Suchý, Douděra

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Kocián

Stadion

Stadion v Městských sadech, Opava

Návštěva

838 diváků

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud