27. října 2021 • 19:26

MOL Cup: Baník - Hradec 1:2. Favorit končí, osmifinále rozhodl Prekop

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Královéhradecký tým ve Vítkovicích poslal do vedení ve 29. minutě Harazim. Další přesnou ranou v 51. minutě odpověděl Buchta, ale hostům už za 10 minut vrátil náskok Prekop. Ostravští navzdory závěrečnému tlaku a šancím podruhé vyrovnat nedokázali. „Votroci" navázali na dobré výsledky a výkony v lize, kde jsou na šestém místě.



„Pro nás je to určitě významné a velmi cenné vítězství. Na Baníku se asi nevyhrává každý den. Před zápasem jsem zaslechl takové hlasy, že Hradec bude pohár vypouštět a přijede se širším kádrem. Tak jsme s ním přijeli a o to víc si toho vítězství vážím," řekl kouč Hradce Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

Osmifinále je posledním kolem, které se hraje na podzim, čtvrtfinále se uskuteční v březnu. Tři z posledních čtyř ročníků MOL Cupu ovládl úřadující ligový mistr Slavia, v sezoně 2019/20 zvítězila Sparta.

Góly

Domácí: 51. Buchta

Hosté: 29. Harazim, 61. Prekop

Sestavy

Domácí: Budinský – Ndefe, Svozil, Pokorný, Fleišman (C) – Jánoš (62. Kaloč), Tetour (70. Budínský) – Buchta (70. Potočný), Kuzmanovič (62. Jiří Klíma), De Azevedo (81. Sor) – Almási

Hosté: Vízek (C) – Jakub Klíma, Čech, Leibl – Harazim, Kateřiňák, Soukeník, Urma – Kubala (88. Rezek), Prekop (76. Mejdr), Záviška (62. Novotný)

Karty

Hosté: Čech, Prekop, Urma, Vízek

Rozhodčí

Machálek – Horák, Lakomý

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

3 015 diváků

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud