28. října 2021 • 04:45

Mladí v akci, pošetřené opory i konec Dočkalova půstu. Co ukázala Sparta?

Autor: jav, apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Mladí v akci, pošetřené opory i konec Dočkalova půstu. Co ukázala Sparta?Mladí v akci, pošetřené opory i konec Dočkalova půstu. Co ukázala Sparta?FOTO: Koláž iSport.cz

    Splnili roli favorita. Fotbalisté Sparty vyhráli 2:0 v Teplicích a vybojovali postup do čtvrtfinále MOL Cupu. Po pomalejším rozjezdu jim pomohlo i vyloučení domácího Josefa Švandy a následná proměněná penalta, skóroval David Moberg Karlsson. Střelecký půst pak navíc ukončil Bořek Dočkal a Letenští mohli slavit. Co přineslo jejich osmifinále domácího poháru proti „sklářům“?   

  • Omladina v akci

    Osmifinálové utkání MOL Cupu na hřišti trápících se Teplic, to je ideální prostor pro otestování talentovaných mladíků. Pavel Vrba proto neváhal a do středečního duelu poslal kromě Martina Vitíka a Adama Gabriela ve druhém poločase i šikovného záložníka Matěje Ryneše. Všichni zmíněný obstáli, zejména Gabriel byl na krajích defenzivní linie velice aktivní. „Zvládl to velice dobře. Po změně stran to měl přes nohu, už nebyl tak aktivní jako v úvodním dějství. Má na to, aby jednou ligu pravidelně hrál,“ chválil letenský kouč.

    Adam Gabriel ze Sparty v souboji s Ladislavem Kodadem z TeplicFoto ČTK / Hájek Ondřej

    Matěj Ryneš nastoupil jako střídající hráč za Spartu v pohárovém utkání proti TeplicímFoto Michal Beránek/ Sport

  • Pošetřené opory

    Priorita probíhajícího týdne je jasně daná. Nedělní očekávaná řež v Ostravě s Baníkem. I proto Letenští vyrazili na sever Čech bez celé řady opor. Volno dostali Adam Hložek, Jakub Pešek, Filip Panák, Dávid Hancko i Florin Nita. Je to pochopitelný krok s ohledem na to, jak náročný program mají rudí za sebou. A vlastně i před sebou. Lze očekávat, že odpočinek klíčových hráčů může mít na blížící se střet ve Vítkovicích podstatný vliv.

    Adam Hložek a Dávid Hancko dostali pro pohárový duel v Teplicích volnoFoto Michal Beránek (Sport)

  • Dočkal ukončil čekání na gól

    Byl 9. květen 2021, kdy Bořek Dočkal dostal darem gól od stoperů Baníku. Po jejich nedorozumění pelášil sám na Jana Laštůvku, kterého překonal elegantním lobem a vstřelil vítězný gól Letenských. Následně stihl ještě asistenci u pojistky Adam Hložka na 3:1. Od té doby nasbíral Dočkal čtyři asistence (tři v lize, jednu v předkole Ligy mistrů na Rapidu Vídeň). Střelecký půst utnul až ve středečním pohárovém souboji s Teplicemi, kdy v 39. minutě poslal zpoza vápna míč k tyči Grigarovy branky. „Byl to pro nás hodně důležitý gól, mohli jsme se díky němu uklidnit,“ upozornil Vrba.

    Bořek Dočkal oslavuje se spoluhráči ze Sparty svou trefu proti Teplicím v osmifinále MOL CupuFoto ČTK / Hájek Ondřej

  • Holec se dočkal premiéry

    Do Sparty přišel coby volný hráč už na konci května loňského roku. Na první start v soutěžním zápase si ovšem brankář Dominik Holec musel vystát pořádně dlouhou frontu. Dočkal se až ve středu, kdy se postavil mezi tři tyče v osmifinále poháru na hřišti Teplic. A hned z toho bylo čisté konto. Nutno ovšem říct, že se na něj slovenský reprezentant tolik nenadřel. Během zápasu měl totiž minimum práce, vlastně mu stačilo pouze sbírat dlouhé nákopy za stopery. „Jsem šťastný, že jsem se do branky dostal. Těší mě, že mám za sebou první soutěžní start. Chytalo se mi dobře, kluci mi pomohli, neměl jsem moc práce. Dá se říct, že to byl bezproblémový zápas, bylo to asi ovlivněné i oslabením soupeře,“ usmál se Holec.

    Dominik Holec zapsal v prvním soutěžním zápase za Spartu čisté kontoFoto Michal Beránek/ Sport

  • Smutné Jarošíkovy narozeniny

    Téměř dvě stovky soutěžních utkání, přesně 195, odehrál Jiří Jarošík za Spartu. Ve středu se ale postavil proti ní, jako trenér Teplic ve čtvrtfinále MOL Cupu. Severočeši mu ale dárek k 44. narozeninám v podobě výhry nad Pražany nenadělili. Naopak trhlinu ve snaze o postup přes favorita učinil už v 18. minutě 19letý Josef Švanda. Ten v pokutovém území zastavil unikajícího Martina Minčeva, viděl červenou kartu a navíc Letenští proměnili penaltu a vykročili vstříc čtvrtfinále. „Na Spartu jsme se těšili, chtěli jsme odehrát dobrý zápas a poprat se o postup. Po červené kartě už se to jen dohrávalo, z mého pohledu to pak byl zbytečný zápas. Nic nám nedal,“ hodnotil Jarošík. „Hráčům jsem po zápase dal alespoň dort. Snad se i díky tomu naladí na víkend, kdy nás čeká důležitý zápas s Libercem.“

    Teplický kouč Jiří Jarošík během osmifinále MOL Cupu proti SpartěFoto Michal Beránek / Sport

  • Bořek Dočkal oslavuje se spoluhráči ze Sparty svou trefu proti Teplicím v osmifinále MOL Cupu
    Bořek Dočkal oslavuje se spoluhráči ze Sparty svou trefu proti Teplicím v osmifinále MOL Cupu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud