Jiří Fejgl
18. února 2022 • 13:10

Svéráz Malínský. Popravil Boleslav a připomněl své malé pomsty

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
  • Tomáš Malínský se aktuálně předvádí v dresu JablonceTomáš Malínský se aktuálně předvádí v dresu JablonceFOTO: ČTK

    Emoce, byť to zní jako klišé, k němu sedí jako zadek na hrnec. Bez nich by se nevyšvihl do Slavie, k velmi slušné ligové kariéře. Bez nich by nebyl jedním z nejzajímavějších fotbalistů první ligy. Třicetiletý Tomáš Malínský, v současnosti křídelník Jablonce, je svéráz, to se ví.

    Číslo 6 to dokázalo také ve středečním čtvrtfinále poháru proti Mladé Boleslavi. Hosty sundal dvěma brankami, zásadně přispěl k výhře 4:0, navíc jednu z nich oslavil přímo před střídačkou Středočechů. Byla to jeho malá pomsta, což není nic výjimečného. S kterými kluby si - na hřišti - vyřizoval účty.

  • TM6 vs. Boleslav

    Nejčerstvější případ. Malínský byl ve druhé půli čtvrtfinále Mol Cupu neudržitelný. Nejprve prolétl mezi stopery a zakončil, poté doklepl centr ze strany. A vyrazil k lavičce hostů. V hlavě mu totiž ožily vzpomínky na nepovedené angažmá v Bolce, kam zamířil jako host ze Slavie na jarní část minulé sezony. Odehrál jen třináct utkání a na konci byl odstaven.

    „Prošel jsem si tím angažmá. Vím co se mi stalo od vedení i realizačního týmu. Nemyslím, že bych si to zasloužil,“ vykládal po utkání a vysvětlil, proč zvolil provokativní oslavu: „Na tyhle situace se těším a dokážu si je vychutnat.“

    4 - Tolik asistencí nastřádal Malínský za 13 duelů v dresu Boleslavi. Gól nedal.

    SESTŘIH: Jablonec - Mladá Boleslav 4:0. Demolici řídil Malínský
    Video se připravuje ...

  • TM6 vs. Hradec

    Tuto kapitolu propojme jménem Ladislava Škorpila, jednoho z trenérských bardů. Když Malínský jako mladíček přišel do Hradce z Chrudimi (pochází z nedaleké Skutče), Škorpil mu sehnal bydlení, vzal ho za svého. Toť první bod. Druhý se pojí s jedním Škorpilovým výrokem, což není nic podivného, poněvadž jeho bonmoty patří do hitparád fotbalových glosátorů.

    „Platí to vždycky. Kluk, který hrál za můj tým, mi po odchodu vždycky dá gól,“ vynesl Škorpil jeden ze zákonů. Jeho slova se potvrdila v této sezoně, přesně na začátku října. Malínský šel v dresu Jablonce do zápasu s Hradcem na poslední okamžiky, přesto skóroval v nastaveném čase (přesně v 99. minutě) srovnal na 2:2. Branku neslavil. „Vůči Hradci se mi to nechtělo. Vnitřně si ho ale užiju,“ vykládal.

    71+55 - Tolik utkání odkopal Malínský za Hradec v první a druhé lize.

    Hradec Králové - Jablonec: Fotbalová divočina! V deváté minutě nastavení trefil hostům bod Malínský
    Video se připravuje ...

  • TM6 vs. Sparta

    Za Spartu nikdy nehrál, i když jednou s úsměvem pronesl: „Mohla by mě koupit, ne?“ To jí zrovna v dresu Liberce porazil dvěma brankami. Letenský kolos je vůbec jeho osudovým sokem. Z devatenácti branek zapsaných v elitní soutěži jich Spartě dal šest. To je vskutku interesantní bilance. Navíc se proti ní postaví v neděli, Letenští jedou do Jablonce.

    „Už to je nějaká doba, co se mi proti ní dařilo,“ usmíval se křídelník. „Spartě se určitě nebude líbit terén, ale trávníkáři se snaží, jenže tráva neroste. Budeme ji chtít potrápit.“

    1.- První gól v lize dal Malínský Spartě v říjnu 2014. Hradec na Letné vedl, ale pak dvakrát odpověděl Lafata a jednou Hušbauer.

    Sparta - Liberec: Malinský pojišťuje výhru Slovanu! 2:0, fanoušci skandují “Jílek ven!”
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud