11. června 2022 • 19:30

Šlágr Slavie s Plzní: áčka o titul, béčka o postup. Pomáhá neochota soupeřů

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich áčka se tahala skoro celou sezonu o titul, a béčka proti sobě v neděli hrají zápas, který teoreticky může být rozhodující pro postup do druhé ligy, navzdory tomu, že se ještě má hrát baráž. Slavia proti Plzni, třetiligové grandefinále.



Všechno komplikuje, nebo spíš zjednodušuje, neochota či neschopnost drtivé většiny třetiligových klubů splnit licenční podmínky pro postup do vyšší soutěže. Přihlášky totiž podaly právě juniorky Slavie a Plzně ze skupiny A, a ta jablonecká ze skupiny B ČFL, zatímco zbytek se „nahoru“, snad až na Domažlice, nehrne.

Soutěžní řád hovoří takhle: do druhé ligy z ČFL postoupí lepší z baráže, kterou utvoří vítězové skupin A a B. Účast v baráži je povinná, případné odmítnutí ji hrát se trestá pokutou až 300 tisíc korun. Přitom ji proti sobě mohou hrát mužstva, která o postup výš ani nestojí. Nevýslovný bizár…

Například z „béčka“ jsou to Zápy, nebo Přepeře, oba kluby potvrdily, že licenční řízení podstupovat nebudou. Vltavín, nebo Králův Dvůr z „áčka“ také nemají zájem, Vltavín navíc podle informací ze zákulisí čelí insolvenci. Pokud by ani jeden z účastníků baráže nechtěl druhou ligu, soutěžní řád říká, že místo bude nabídnuto druhému celku z obou skupin ČFL. A právě minimálně o to slávisté s Plzní hrají. Domácí můžou být klidně i první, západočeská juniorka by ale v případě výhry mohla k administrativnímu posunu do druhé ligy potřebovat zároveň pomoc od Povltavské v utkání s aktuálně třetím Vltavínem.

Čelo tabulky skupiny A

1. Králův Dvůr 28 14 9 5 47:31 51
2. Slavia B 27 14 6 7 58:32 48
3. Loko Vltavín 27 15 3 9 47:30 48
4. Plzeň B 27 13 7 7 43:26 46

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud