12. června 2022 • 14:20

Béčko Slavie míří do druhé ligy. Postup zařídil famózní střelec Usor

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou ligu budou hrát v příští sezoně hned tři rezervní týmy. K béčku Sparty, které ve FNL úspěšně působilo už v minulém ročníku, se nyní přidají i béčka Sigmy Olomouc a Slavie. Vršovický celek si zajistil postup dnes výhrou 3:1 nad béčkem Plzně, při kterém se bilancí 1+1 zaskvěl nigerijský talent Moses Usor.



Po páteční výhře nad Domažlicemi se na čele ČFL skupiny A usadil Králův Dvůr, na který se dnes mohly bodově dotáhnout Loko Vltavín a rezerva Slavie. Zatímco holešovický klub přišel o výhru 1:0 nad Povltavskou akademií až v nastaveném čase, červenobílí svůj úkol zvládli a díky vítězství 3:1 nad rezervou Viktorie Plzeň si zajistili první příčku a tím i účast v play off proti vítězi skupiny B, kterým se staly Zápy.

Tento dvojzápas rozhodne o celkovém vítězi třetí nejvyšší soutěže v Čechách. O postupujícím do druhé ligy je však jasno už teď, Zápy totiž i kvůli nevyhovujícímu hřišti o přihlášku do FNL nezažádaly a béčko Slavie se tak posune výš, ať play off dopadne jakkoli.

Svěřenci Marka Jarolíma měli na hřišti v Horních Počernicích celý zápas výraznou převahu, nicméně hosté dělali po sportovní stránce vše, aby jim útok na první příčku překazili. Slavia šla sice do vedení po gólu Martina Šuberta, ale v nastaveném čase prvního poločasu vyrovnal po chybě gólmana Jana Sirotníka a jeho následném faulu z penalty Robert Aubrecht.

Ve velkém vedru oběma týmům rychle ubývaly síly a naopak rostla nervozita. Favorita nicméně uklidnil Moses Usor, který po krásném pasu náhradníka Mohammeda Saleha elegantním obloučkem à la Jan Kuchta vrátil svým barvám náskok zpět. Dvacetiletý nigerijský fotbalista, který už nastoupil za áčko v první lize, si na hřišti chvílemi dělal, co chtěl, už při prvním gólu si připsal asistenci. Celkem dal na jaře v devíti zápasech šest branek a s prvním týmem okamžitě odjel na kondiční soustředění do rakouského Aigenu.

Na konečných 3:1 uzavřel z penalty Daniel Šmiga, další povedená posila. Odchovanec Baníku Ostrava nastřílel ve 12 jarních zápasech ČFL jedenáct branek.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud