Hynek Preisler
1. listopadu 2016 • 21:00

Zemětřesení? Happy nejsme, ale soustředíme se na fotbal, říká Nezmar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ITÁLIE | Zemětřesení se nebojí a naopak věří, že Florencií ve čtvrtek zatřesou. Fotbalově samozřejmě. Hráči Liberce od úterý do pátku pobývají v oblasti, která v neděli pocítila otřesy půdy. Silné zemětřesení za poslední měsíce zasáhlo celou střední Itálii už poněkolikáté, to poslední bylo nejsilnější za posledních 26 let.



„Sledovali jsme to v médiích a víme, že to bylo relativně blízko. Přiznám se, že bych se bez této zkušenosti klidně obešel,“ prozradil sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar v úterý v podvečer, kdy liberecká výprava přistála v Bologni a teprve odtud se autobusem přemístila zhruba do sto kilometrů vzdálené Florencie, se kterou ve čtvrtek změří síly ve 4. kole Evropské ligy. Před dvěma týdny Slovan U Nisy s Fiorentinou prohrál 1:3.

„Ale zemětřesení se nebojíme. Ostatně co nám také jiného zbývá? Happy z toho nejsme, ale věříme, že nám nic nehrozí a chceme se soustředit jen na fotbal,“ dodal sportovní ředitel.

A jak to vnímají hráči? „V kabině jsme se o tom bavili a není to nic příjemného, ale tohle stejně neovlivníte. Co se má stát, stane se,“ poznamenal záložník modrobílého klubu Egon Vůch.

Zemětřesení nebylo poprvé

V tomto roce je to již poněkolikáté, kdy se Apeninský poloostrov otřásl. Poprvé na konci srpna, kdy připravilo o život 298 lidí. Po posledním zemětřesení dosahující až sedmého stupně Richterovy stupnice zase někteří Italové ze strachu z dalších otřesů nocovali raději na ulici a někteří spali doma obutí, aby mohli co nejdříve vyběhnout.

„Doufejme, že je to už pryč a že se nám pod nohama zem třást nebude a budeme koncentrovaní jen na zápas a na nic jiného,“ pověděl zase stoper David Hovorka.

„V tuto chvíli zemětřesení až tak nevnímám. V poslední době se vždy stane něco jiného, než čeho se bojím. Na Bohemce jsme dostali gól ve 20. vteřině a měli dva polo-zraněné hráče,“ připomenul kouč Liberce Jindřich Trpišovský poslední prohru v lize s „klokany“ 1:2.

Ve čtvrtek musí Severočeši na stadionu Artemia Franchiho nejlépe vyhrát, aby se udrželi v boji o postup. A to by bylo rovno malému fotbalovému zemětřesení. To jediné by Severočeši uvítali.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud