4. listopadu 2016 • 04:58

Plzeň v prázdné aréně. Skvělá kulisa, pomohla zatažená střecha, řekl kouč

Autor: jav, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí prostředí pro soupeře Plzně? To při včerejší remíze 1:1 s Astrou Giurgiu prakticky neplatilo, i když se hrálo v Rumunsku. Arena Nationala, supermoderní stadion v Bukurešti pro 55 tisíc fanoušků, totiž při zápase Evropské ligy zel prázdnotou. Po konci utkání se neobjevily oficiální informace o počtu diváků, podle odhadů jich měly být pouze zhruba dva tisíce.



Do nejmodernější arény v Rumunsku musela Astra přesunout kvůli nevyhovujícímu trávníku na domovském stadionu v Giurgiu. Souboj třetího se čtvrtým týmem skupiny E se ukázal jako příliš gigantický. Když na tom samém místě hrála na začátku srpna místní Steaua Bukurešť v předkole Ligy mistrů se Spartou, dorazila mnohem důstojnější kulisa – 37 tisíc diváků.

Alespoň částečně zahnat ticho pomohla zatažená střecha kvůli deštivému počasí. Pár hloučků tak bylo nakonec slyšet mnohem víc. „Tím, že byla zatažená střecha, je tu fantastická akustika. I těch pár diváků, kteří tu byli, dokázali vytvořit výbornou kulisu. Nevnímal jsem, že by byl stadion prázdný,“ tvrdil po zápase trenér Plzně Roman Pivarník.

Jediný plzeňský střelec Michael Krmenčík vnímal jako dobrou přípravu nedělní zápas na Dukle, kam dorazilo 2782 diváků. „Tam vlastně taky nebyli žádní lidé. Teď jsme si ty zápasy odbyli a čeká nás doma Jablonec. Tam snad fanoušci přijdou a udělají kulisu jako vždycky,“ věřil Krmenčík.

Útočník Plzně Michael Krmenčík se postaral o vyrovnávací gól
Útočník Plzně Michael Krmenčík se postaral o vyrovnávací gól

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud