8. prosince 2017 • 04:40

Trenér Astany: Nechápu, jak může mít Slavia tak katastrofální hřiště

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Astany na úkor Slavie v play off Evropské ligy? Tomu před vzájemným zápasem ve skupině věřil málokdo. Také proto přivítal na tiskové konferenci trenéra hostů Stanimira Stojlova po vítězství 1:0 na půdě českého mistra potlesk od kazašských novinářů. Bývalý bulharský reprezentant uznal kvality soupeře, naopak se podivil nad stavem trávníku.



Právě kvalita hrací plochy se stala jedním z témat v pozápasovém hodnocení. „Nevím, jak je možné, že tým s tak velkým stadionem a investicemi má hřiště v tak katastrofickém stavu,“ vypálil Stojlov. Astana podobné problémy nemá, protože na svém stadionu má umělý trávník. 

Také trenér Slavie Jaroslav Šilhavý zmínil několikrát nerovný terén při svém hodnocení utkání. Odmítl však kritizovat trávníkáře z Edenu uprostřed mrazivého prosincového počasí.

„V tomto období už v řádu není voda, neroste tráva. Nechtěl jsem tady napadat kluky, kteří se o ni starají. V tomhle období bych nechtěl hanit ničí práci,“ reagoval Šilhavý na kritiku ze strany trenéra hostů.

Výpravě Astany se vyplatilo, že do Prahy dorazila s předstihem, o víkendu stihli její hráči přípravný zápas se Žižkovem a efekt se dostavil: zpátky si odvážejí historický postup.

„Pobyt pro nás byl velice užitečný, aklimatizovali jsme se, přece jen časový posun mezi Astanou a Prahou je pět hodin. Měli jsme čas trénovat a zvyknout si na povrch hřiště. Měli jsme řadu rozhovorů s týmem. Chtěli jsme jít dál. A změnili jsme historii kazašského fotbalu,“ uvedl kouč Stojlov, kterému u týmu končí smlouva a zatím nepočítá s tím, že by pokračoval.

Jeden zápas o mém konci ve Slavii nerozhodne, řekl trenér Šilhavý po vyřazení
Video se připravuje ...

Je to zklamání, smutnili Zmrhal s Necidem po vyřazení ze skupiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud