23. srpna 2018 • 05:00

Hvězdy Sevilly v Olomouci: Navrátilec ze City, druhý Maradona i kat United

Autor: koš, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na největší hvězdy Sevilly, které se postaví proti OlomouciPodívejte se na největší hvězdy Sevilly, které se postaví proti OlomouciFOTO: koláž iSport.cz

    Za posledních pět let slavili hned třikrát. Pokud to někdo v Evropské lize opravdu umí, je to španělská Sevilla. Po dvouleté odmlce se klub z Andalusie vydal opět na zteč. Jednou z překážek je pro něj nyní i Sigma Olomouc. Jaké hvězdy Španělé představí na Andrově stadionu? V kádru je mistr světa z roku 2010 či bývalí hráči Barcelony a Manchesteru City.

  • Jesús Navas (32 let)

    Hbitý křídelník Jesús Navas (vpravo) proti BarceloněFoto ČTK

    záložník

    Malý, slavný, rychlý jako čert. Balon přilepený na noze, jedna klička, druhá a svižný centr z pravého křídla. Před pěti lety přestoupil ze Sevilly za více než půl miliardy korun do Manchesteru City, kde odehrál 183 zápasů a vstřelil 8 branek. Loni se vrátil domů. Španělský mistr světa z roku 2010 a vítěz EURO o dva roky později. Už třicátník, ale pořád eso.

  • André Silva (22)

    André Silva přestoupil do Sevilly z AC MilánFoto Profimedia.cz

    útočník

    Poslední velký „kauf“ klubu. Portugalský hroťák dorazil na hostování s přestupovou opcí (cca 572 milionů korun) z AC Milán a v prvním ligovém kole nasázel Vallecanu hattrick. Odchovanec Porta si zahrál i na MS v Rusku, kde naskočil v závěru duelu se Španělskem ve skupině. V národním týmu má skvostnou bilanci 26 zápasů/12 branek. V EL ale asi dostane přednost Ben Yedder.

  • Éver Banega (30)

    Éver Banega (vlevo) v utkání s BarcelonouFoto Profimedia.cz

    záložník

    Před lety byl srovnáván s Diegem Maradonou, leckdo v něm viděl jeho nástupce. Tahle obří očekávání už argentinský myslitel ve středu pole nenaplní. Přesto se svou kariérou může hodně chlubit. Ve fotbalovém životopise má adresy jako Inter Milán, Atlético Madrid, CF Valencia. Předloni ho Sevilla prodala do Itálie, aby ho za rok přivedla zpět. Olympijský vítěz, představil se i na MS v Rusku.

  • Nolito (31)

    Nolito se může chlubit tím, že působil v Barceloně či Manchesteru CityFoto Profimedia.cz

    Útočník

    Prošel Barcelonou, Benfikou, Celtou Vigo, ale nejvíce na sebe upoutal přestupem do Manchesteru City. Nikoliv svými výkony v dresu anglického klubu, ale kvůli rychlé touze vrátit se zpátky do Španělska. Dle jeho slov se v Premier League neprosadil kvůli problémům s jazykem a špatnému počasí. 31letý útočník, který rád operuje i na křídle nakoukl i do španělské reprezentace. Výraznější stopu v ní však nezanechal. V Seville zatím stihl v 46 zápasech nastřílet sedm branek a na dalších osm přihrát.

  • Wissam Ben Yedder (28)

    Wissam Ben Yedder (vlevo) patří mezi nejnebezpečnější hráče SevillyFoto Profimedia.cz

    útočník

    Pamatujete na odvetu březnového osmifinále Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Sevillou? Hosté tehdy na Old Trafford v 72. minutě poslali do hry právě francouzského střelce. O šest minut později vedli 2:0 po jeho dvou trefách a anglický velkoklub vyřadili. Během minulé sezony nastřílel ve 42 zápasech 22 branek. Pokud se objeví na hřišti, musí být Sigma na pozoru. Do nové sezony však nevkročil ideálně – ve španělském Superpoháru neproměnil v poslední minutě penaltu a z trofeje se radovala Barcelona.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud