Jan Podroužek
10. listopadu 2018 • 04:40

Obranná tvář Slavie v EL: pevnější zeď než Chelsea, ale útok trpí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Toho banditu možná znáte z filmů o Batmanovi. Dvě tváře. Slavia není žádný záporák, ale taky má víc výrazů. Doma v lize nejlepší útok, skoro ofenzivní bestie. Jenže za hranicemi úplně přehodí, lepší obranu v Evropské lize nemá nikdo. Ani Chelsea, ani AC Milán, nikdo... „Klobouk dolů před kluky, na druhou stranu tím trochu trpí naše hra dopředu,“ všímá si trenér Jindřich Trpišovský vedlejšího efektu. Jak je na tom Slavia ve srovnání s ostatními kluby a proč jí to v obraně tak šlape podle kouče Jaroslava Hynka?



Na slávistickou bránu letěly za všechny čtyři zápasy jen tři střely! Až neuvěřitelná bilance, kterou ještě víc podtrhuje skutečnost, že takový Kepa Arrizabalaga, brankář Chelsea v pohárové soutěži, musel čelit dvakrát víc pokusům soupeřů. Červenobílí mají ze všech úhlů pohledu nejlepší obranu v celé Evropské lize.

Kromě statistiky střel na vlastní bránu pak úřadují i s nejmenším počtem obdržených branek. Jejich obranu zdolal pouze útočník Zenitu Petrohrad Aleksandr Kokorin. V tom jsou na tom s Chelsea stejně, ostatní mužstva už dostala dva a více gólů. Arsenal, AC Milán, FC Sevilla, Red Bull Lipsko, Villarreal...

Mezi takovými je Slavia nejlépe bránícím celkem. Jaká ironie, když kouč Jindřich Trpišovský učí „sešívané“ spíš riskantní ofenzivní hře, kterou ostatně decimuje domácí soutěž, a kde má s 34 vstřelenými brankami nejlepší ofenzivu.

Jednoduše řečeno, tam si to slávisti mohou dovolit. Ve většině zápasů protivníky válcují, všechno je umetené k tomu, aby se do nich pořádně pustili. Zkusit totálně otevřít hru v Evropě? Možná by z toho byl výprask, o který nikdo nestojí. A který by byl za nula bodů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud