Radek Špryňar
21. února 2019 • 22:24

Záhřeb měl patnáct hráčů, ocenil fanoušky Vrba. Bránil Limberského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Vyřazení svého mužstva s chorvatským Dinamem Záhřeb přijal Pavel Vrba s nadhledem, byť zklamání z marného výkonu z něj bylo pořádně cítit. I proto, že totálně vybouchla stoperská dvojice. Davida Limberského, jenž zápas po dvou žlutých kartách nedohrál, se však snažil bránit. „Na Davida to nechci házet,“ zavrtěl Vrba hlavou. Porážka v odvetě 0:3 v součtu s vítězstvím 2:1 v prvním utkání znamená konec viktoriánským plánům na postup do osmifinále Evropské ligy. 



Limberský se podepsal pod dvě inkasované branky, navíc zápas kvůli vyloučení nedohrál. Jak hodnotíte jeho výkon?
„David hrál na pozici, na kterou není zvyklý a měl to trochu složitější. Na kraji je výrazně lepší, ale neřekl bych, že byl ten, který za naši porážku mohl, protože spousta hráčů odehrála průměrné nebo podprůměrné utkání. Na Davida to proto nechci házet. Ani jsme jinou možnost neměli.

Ukázalo, že bez kapitána Romana Hubníka nejste schopní tak složitý zápas zvládnout?
„Chyběl nám i Hejda. Je škoda, že během čtrnácti dní se stalo to, co se stalo. Teď musíme udělat vše proto, abychom to, co jsme dnes pokazili, napravili v ligové soutěži.“

Bylo evidentní, že pokud chcete postoupit, budete muset v Záhřebu vstřelit minimálně jednu branku. Jenže v ofenzivě jste se prakticky vůbec neprosadili. Čím si útočnou sterilitu vysvětlujete?
„Měli jsme asi dvě, možná tři nadějné situace, kdy jsme se ale zachovali špatně. Jednou Hořava, pak Petržela vystřelil, jak vystřelil... Nemyslím si, že jsme neměli vůbec nic, ale to samozřejmě nechám na vašem posouzení. Soupeř hrál důsledně a organizovaně a my s tím měli problém. Do velkých možností nás vůbec nepouštěl.“

Od první chvíle jste působili bojácně a zmateně. Mělo na výkon vliv divoké a bouřlivé prostředí?
„Vždycky tvrdím, že fanoušci jsou dvanáctým, někdy i třináctým hráčem. Záhřeb jich měl dnes patnáct. Měl vážně skvělé publikum. Chorvatsko je známé tím, že svému týmu dovede vytvořit parádní kulisu. Ovšem třeba v Plzni, nebo v Ostravě je atmosféra také úžasná. Každopádně chci Dinamu pogratulovat k postupu a doufám, že si budeme říkat, že jsme vypadli s vítězem Evropské ligy.“

Kazí vám zlý záhřebský výkon jinak úspěšný rok v pohárové Evropě?
„Mrzí nás to, určitě nejsme spokojení s tím, co jsme dnes proti Dinamu předvedli. Máme čtyři zraněné hráče. Je otázkou, zda by to v odvetě vypadalo jinak, pokud bychom byli kompletní. To však nedovedu posoudit.“

Góly

Domácí: 15. Oršić, 34. Dilaver, 73. Petković

Hosté:

Sestavy

Domácí: Livaković – Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – A. Ademi (C), Šunjić – Hajrović (68. Moro), Olmo, Oršić (88. Gojak) – Petković (90+1. Andrić).

Hosté: Kozáčik – M. Havel (74. Řezník), Pernica, Limberský, J. Kovařík – Hrošovský (C), Procházka – Kayamba, Hořava (57. Bakoš), M. Petržela – Beauguel (67. Chorý).

Náhradníci

Domácí: Zagorac, Andrić, Atiemwen, Gojak, Moro, Perić, Rrahmani

Hosté: Hruška, Řezník, Čermák, Ekpai, Bakoš, Chorý, Kepl

Karty

Domácí: Hajrović, Dilaver, Leovac, Olmo

Hosté: Limberský, Bakoš, Limberský, Chorý

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (všichni ROM)

Stadion

Stadion Maksimir, Záhřeb

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud