Radek Špryňar
21. února 2019 • 21:54

Skleslý Pernica: Chtěl jsem dirigovat, s Limbou nám to nefungovalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Z extrému do extrému. Po prvním utkání, kdy vstřelil Dinamu dvě branky, byl stoper Luděk Pernica rozesmátý na všechny světové strany. V Záhřebu přišel do mix zóny v úplně opačném rozpoložení. Moc dobře věděl, že porážka 0:3 značící konec Plzně v Evropské lize jde hodně na vrub mizerné defenzivě. S Davidem Limberským si ve středu obrany absolutně nerozuměli. „Chtěl jsem vzít dirigentskou taktovku spíš na sebe, ale když dostanete tři góly, tak je vina na obraně. Tam není co řešit. S Davidem nám to nefungovalo,“ smutně konstatoval.



Góly

Domácí: 15. Oršić, 34. Dilaver, 73. Petković

Hosté:

Sestavy

Domácí: Livaković – Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – A. Ademi (C), Šunjić – Hajrović (68. Moro), Olmo, Oršić (88. Gojak) – Petković (90+1. Andrić).

Hosté: Kozáčik – M. Havel (74. Řezník), Pernica, Limberský, J. Kovařík – Hrošovský (C), Procházka – Kayamba, Hořava (57. Bakoš), M. Petržela – Beauguel (67. Chorý).

Náhradníci

Domácí: Zagorac, Andrić, Atiemwen, Gojak, Moro, Perić, Rrahmani

Hosté: Hruška, Řezník, Čermák, Ekpai, Bakoš, Chorý, Kepl

Karty

Domácí: Hajrović, Dilaver, Leovac, Olmo

Hosté: Limberský, Bakoš, Limberský, Chorý

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (všichni ROM)

Stadion

Stadion Maksimir, Záhřeb

Jaké je vaše hodnocení porážky 0:3?
„Určitě jste to všichni viděli… Rozdíl byl v kvalitě. Dinamo na nás od začátku vletělo, pozdě jsme dostupovali hráče. Z toho pramenil první gól, druhý byl ze standardky. Celkem rychle to bylo 2:0. První poločas byl vážně těžký, z naší strany špatný. I když jsme si o poločase řekli, že po změně stran můžeme dát branku a oni mohou znervóznět, tak jsme deset minut před koncem dostali třetí gól. Potom byl vyloučený Limba (David Limberský) a už nebylo co řešit.“

Před první brankou si vás vychutnal Bruno Petkovič. Měl jste v situaci, kdy jste před ním ustupoval až prakticky do vápna, zachovat jinak?
„Šel jsem s ním celou dobu. On si naváděl balon, celou dobu byl o myšlenku napřed. Pak si to navedl na střed, naznačil střelu, já šel do skluzu, ale bohužel si to seknul. Sice jsem se ještě vrátil na nohy, ale on to dal podél mě do vápna. Záložník pak přihrávku pustil mezi nohama nabíhajícímu střelci a byl z toho gól. Vážně krásná akce.“

Jak fungovala, nebo spíš nefungovala vaše spolupráce s Davidem Limberským?
„Tak 3:0, co k tomu dodat. Asi to moc nefungovalo.“

Bylo složité se srovnat ve stoperské dvojici s hráčem, který na tomto postu dlouho nehrál a je zvyklý na úplně jinou roli v obranné linii?
„Neřekl bych. Chtěl jsem vzít dirigentskou taktovku spíš na sebe, ale když dostanete tři góly, tak je vina na obraně. Tam není co řešit.“

Co se stalo před třetí brankou Záhřebu, kdy jste si v rozehrávce právě s Limberským fatálně nerozuměli?
„Musím se na to ještě podívat, ale od Limby šla nahrávka. Byla trochu prudká. Limba to asi myslel na mě, ale jak to bylo rychlé, tak jsem v první myslel, že nahrával Milanovi Havlovi. Oni pak krásně vyřešili brejk a bylo po nadějích.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud