Jan Malý
12. dubna 2019 • 13:21

Expert: Slavia? Reklama pro český fotbal, Olayinka hrál trochu na sebe

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon Slavie proti Chelsea v prvním čtvrtfinále Evropské ligy i přes těsnou prohru 0:1 ocenil. „Slavia si zaslouží pochvalu, udělala dobrou reklamu nejen sobě, ale i celému českému fotbalu,“ říká zkušený trenér Vlastimil Palička. Líbilo se mu, jak červenobílí nahradili vykartovaného záložníka Tomáše Součka. Zároveň je přesvědčený, že Chelsea utkání v Edenu nepodcenila. V rozhovoru pro iSport Premium Palička hodnotí čtvrteční zápas, ve kterém se domácí představili ve velmi dobrém světle.



Jak se vám Slavia proti Chelsea líbila?
„Slavia se nemá za co stydět, ukázala svou sílu a odvahu. V každém prostoru hřiště napadala a vytvářela tlak na hráče Chelsea, kteří to také ocenili. Slavia si zaslouží pochvalu, udělala dobrou reklamu nejen sobě, ale i celému českému fotbalu. V základní sestavě jsem nenašel hráče, který by nesplnil očekávání. Samozřejmě i mě mrzí inkasovaný gól, který vznikl po ztrátě míče.“

Bylo evidentní, že Slavia ihned soupeře napadala. Ukázalo se, že to byl správný recept? A že když má tým takový styl zažitý a je nějaký čas spolu, může tak vyrukovat i proti gigantu typu Chelsea?
„Je to nejen o tom, že tým je dlouho pospolu, ale musíte mít na to i typologicky vhodné hráče. Asi všechny překvapil Ševčík, který dlouho nehrál. Já ho znám, je to odchovanec Olomouce. Je to konstruktivní fotbalista a zároveň je skvěle vybavený atleticky. Neříkám, že byl úplně schopen nahradit Součka, protože o tu jeho práci se podělili všichni. Ale Ševčík do toho skvěle zapadl a prokázal, že je dobrý fotbalista. Že se dokáže orientovat v zahuštěném prostoru, že dokáže složité situace vyřešit, neztrácí hlavu, ale je také schopen odvést takovou tu černou práci.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud