1. srpna 2019 • 17:50

Ordabasy - Mladá Boleslav 2:3. Divoká odveta, Středočeši slaví postup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v odvetném utkání 2. předkola Evropské ligy na hřišti kazašského celku Ordabasy Šymkent 3:2 a po domácí remíze 1:1 postoupili po dvou letech do 3. předkola. Středočechy poslal do vedení Marek Matějovský a druhý gól přidal z penalty Nikolaj Komličenko. V závěru prvního poločasu snížil Alexej Ščetkin, ale po přestávce vrátil hostům dvoubrankový náskok Muris Mešanovič. Skóre uzavřel z pokutového kopu Abdoulaye Diakhate.



Góly

Domácí: 45. Ščetkin, 56. Diakhate

Hosté: 8. Matějovský, 33. Komličenko, 47. Mešanović

Sestavy

Domácí: Nepogodov – Dosmagambetov, Jerlanov, Fontanello (C), Malij (46. Paulo), Bystrov – Mahlangu (59. Kovalčuk), Diakhate, Mehanović – Ščetkin (72. Žangylyšbaj), Badibanga

Hosté: Šeda – Křapka, Takács, Pudil, Túlio – Ladra (67. Fulnek), Hubínek, Matějovský (C), Bucha (84. Auer) – Komličenko, Mešanović (90+6. Jakub Klíma)

Karty

Domácí: Mahlangu, Malij, Žangylyšbaj, Jerlanov, Paulo, Fontanello

Hosté: Pudil, Takács

Rozhodčí

Mads-Kristoffer Kristoffersen – Lars Hummelgaard, Dennis Rasmussen (všichni Dánsko)

Stadion

Kažymukan Munaitpasov Stadium

Mladá Boleslav ve 3. předkole pravděpodobně potká FCSB, bývalou Steauu Bukurešť, která první utkání v Arménii proti Alaškertu vyhrála 3:0. Úvodní zápas odehraje mladoboleslavský tým 8. srpna venku, odveta je na programu o týden později.

Středočeši udeřili v osmé minutě. Matějovský si narazil před vápnem míč s Mešanovičem a parádně se trefil do šibenice. Ve 13. minutě hlavičkoval Jerlanov po rohovém kopu zblízka nad, po půl hodině hry zase domácí Bystrov z šestnáctky mířil vedle.

O chvíli později kapitán Fontanello fauloval ve vápně Křapku a rozhodčí nařídil pokutový kop. Odpovědnost vzal na sebe tradičně Komličenko, a přestože gólman Nepogodov vystihl směr střely, míči v cestě do sítě nezabránil.

V 45. minutě Šymkent snížil po chybě brankáře Šedy, který vyběhl pro míč po centru domácích, ale neudržel ho v ruce a Ščetkin jeho zaváhání využil. Vzápětí mohl Mešanovič vrátit Středočechům dvougólové vedení, jenže po Buchově centru hlavičkoval těsně vedle. Promarněná příležitost málem svěřence trenéra Jozefa Webera o chvíli později mrzela ještě víc, ale Ščetkin v nastaveném čase prvního poločasu trefil z šestnáctky tyč.

Mladé Boleslavi vyšel skvěle vstup do druhé půle. Bucha se prodral do vápna a jeho střelu vyrazil Nepogodov pouze před volného Mešanoviče, který už měl snadnou práci. O chvíli později pálil bosenský útočník před vápnem vedle.

V 55. minutě odpískal sudí penaltu pro Šymkent po údajném kontaktu Pudila s bývalým hráčem Středočechů Mehanovičem. Pokutový kop proměnil se štěstím Diakhate, Šeda si na balon sáhl.

O pět minut později si Mešanovič naběhl do vápna na centr, ale hlavou míč usměrnil mimo tři tyče. Na opačné straně v 68. minutě pálil Mehanovič z dálky nad. V 73. minutě vystřelil Bucha před vápnem, ale Nepogodov jeho střelu zneškodnil. V 80. minutě přerušil na chvíli zápas jeden z diváků, který vběhl na hřiště. Čtvrtou trefu Mladé Boleslavi měl na kopačkách střídající Auer, ale na konci nastaveného času velkou šancí v šestnáctce pohrdl.

Vše o Mladé Boleslavi čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud