31. července 2019 • 12:30

Boleslav cestovala 14,5 hodiny. Do Kazachstánu ji nechtěli pustit

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají za sebou úmornou cestu k odvetě druhého předkola Evropské ligy do Kazachstánu, kde se ve čtvrtek utkají s místním celkem Ordabasy Šymkent. Hráči Mladé Boleslavi strávili v letadle a autobusech čtrnáct a půl hodiny, než se ve třetím největším městě Kazachstánu ubytovali. „Zaplaťpánbůh že jsme tady,“ vydechl prezident středočeského klubu Josef Dufek po příletu.



Parta kolem kapitána Marka Matějovského vyrazila na víc jak čtyři tisíce kilometrů dlouhou cestu v úterý v půl osmé vpodvečer z Mladé Boleslavi. Na hotel v Šymkentu dorazila ve středu okolo desáté hodiny dopolední středoevropského času.

Boleslavským se nevyhnuly komplikace. Během cesty se letadlo muselo dvakrát zastavit na dotankování, nejprve v Bukurešti, kde vše proběhlo relativně rychle a bez problémů.

Druhá zastávka v ázerbájdžánském Baku už ale pohodová nebyla. Boleslavská výprava v Baku strávila tři hodiny, protože Kazachstán jí nechtěl dát povolení, aby mohla zamířit do jeho vzdušného prostoru.

Fotbalisté Mladé Boleslavi na Letišti Václava Havla
Fotbalisté Mladé Boleslavi na Letišti Václava Havla

Středočeši byli na možné nepříjemnosti připraveni. Ostatně týden starý příklad Jablonce, který až s půldenním zpožděním odcestoval do Arménie, je varoval. „Ale nevystrašilo mě to. Hráče jsem upozorňoval na to, že se může něco podobného stát, tak aby případně nebrblali. To k tomu patří, není potřeba z toho dělat vědu,“ prohlásil už před odletem boleslavský trenér Jozef Weber.

„Celé jaro jsme bojovali o to, abychom hráli poháry. Vše okolo jsou okrajové věci. Hráčům jsem říkal, že jsme se dali na fotbal, tak to musíme zvládnout,“ dodal kouč Středočechů, kteří se proti Ordabasy Šymkent pokusí postoupit do třetího předkola Evropské ligy po úvodní remíze 1:1 doma. 

Vše o Mladé Boleslavi čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud