24. září 2020 • 21:20

FCSB – Liberec 0:2. Vydřený postup Slovanu! Trefili se Júsuf a Rabušic

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce zvítězili ve 3. předkole Evropské ligy 2:0 na půdě oslabeného FCSB, jemuž kvůli koronaviru chybělo hned 15 hráčů. Severočeši na stadionu v Giurgiu hráli od 20. minuty a vyloučení domácího Stefana Cany dlouhou přesilovku, kterou v druhé půli gólově zužitkovali po rohových kopech Júsuf Hilál a střídající Michael Rabušic.



Slovan navázal na výhru 5:1 z 2. předkola proti litevskému Riteriai a v závěrečném předkole si příští týden zahraje doma o základní skupinu s kyperským APOELem Nikósie, který na penalty vyřadil bosenský Zrinjski Mostar.

Zápas v Giurgiu byl až do dnešního odpoledne v ohrožení kvůli tomu, že se v týmu FCSB od minulého týdne šíří koronavirus. UEFA povolila rumunskému klubu narychlo doplnit soupisku o nové hráče a nastoupit.

Celá kvalifikace Evropské ligy se kvůli koronavirové krizi hraje jen na jedno utkání a bez diváků. Liberec usiluje o první postup do základní skupiny evropských pohárů od sezony 2016/17.

FCSB, který nastoupil kvůli koronaviru oslaben už v předchozím kole na půdě Bačky Topola, měl nakonec k dispozici 18 hráčů včetně dvou brankářů. Majitel klubu Becali na poslední chvíli angažoval několik nových hráčů a jeden z nich Karanovic musel už po 10 minutách kvůli zranění střídat.

Ještě větší komplikace pro domácí přišla ve 20. minutě. Stoper Cana fauloval unikajícího Mosqueru a ázerbájdžánský rozhodčí jej vyloučil. Následný přímý kop v podání Hilál vytáhl brankář Straton, který si poradil i s Hromadovou dorážkou.

Liberec sice v přesilovce až tolik nedominoval, ale šance si vytvářel. Hlavičkující Pešek však minul a před pauzou Straton vychytal hlavičkujícího Hilála. FCSB i v oslabení hrozil, největší šanci první půle měl ale ještě v plném počtu v úvodu, kdy brankáře Nguyena protáhl Sut.

Liberec bojuje na hřišti FCSB
Liberec bojuje na hřišti FCSB

Liberecký gólman podržel spoluhráče hlavně šest minut po pauze, kdy zneškodnil únik Petreho. Kouč Slovanu Hoftych vzápětí poslal do hry druhého útočníka Rabušice a ten se mohl ihned prosadit, proti jeho hlavičce ale výborně zasáhl Straton.

Severočeši stupňovali tlak. Střílený centr z pravé strany těsně netrefili dva hostující hráči, proti Hilálově hlavičce pak za již překonaným gólmanem odvrátil Sut. V 63. minutě skončila Mikulova tečovaná rána těsně vedle, ale z následného rohu už Slovan udeřil. Po Mosquerově centru se hlavou k tyči prosadil Hilál a navázal na branku z 2. předkola na půdě litevského Riteriai.

V 82. minutě Severočeši ze stejné akce pojistili vedení. Na další Mosquerův centr z rohu si tentokrát naskočil střídající Rabušic a definitivně rozhodl. V závěru pak ještě hosté neproměnili dvě šance.

Liberec přehrál oslabené Rumuny. Teď ho čeká APOEL
Video se připravuje ...

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud