24. září 2020 • 14:25

Soupeř Liberce sehnal dost hráčů, zápas EL se po složité situaci hrál

Autor: ČTK, ros, pav, vmn
Vstoupit do diskuse
59
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hrajete! Fotbalisté Liberce se po dlouhých hodinách nejistoty mohli chystat na zápas třetího předkola Evropské ligy proti FCSB. Rumunský klub už přes týden řeší problémy s nákazou COVID-19, na poslední chvíli ale posháněl nutné minimum hráčů, aktualizovanou soupisku mu UEFA schválila. "Máme pro vás čerstvou zprávu, jen nevíme, jestli dobrou, nebo špatnou," okomentoval to Slovan na Twitteru. Nakonec ale byla dobrá, protože Severočeši v Rumunsku vyhráli 2:0 a postupují!



FCSB má aktuálně 15 pozitivně testovaných hráčů na COVID-19 a další nakažení jsou v realizačním týmu. Vedení klubu proto narychlo doplnilo kádr novými hráči.

„Domácí klub nás právě informoval, že mu UEFA schválila novou patnáctičlennou soupisku pro dnešní zápas. Bude se hrát,“ informoval novináře tiskový mluvčí Slovanu Liberec Tomáš Čarnogurský.

FCSB měl ve středu 13 nakažených hráčů a dnes dopoledne oznámil, že k nim přibyli útočník Dennis Man, který dal v posledních dvou soutěžních zápasech hattrick, a záložník Florin Tanase. Druhý jmenovaný měl stejně jako hlavní trenér Anton Petrea pozitivní nález už v minulém týdnu, další odběry jim sice vyšly negativně, ale posledními testy oba znovu neprošli. Mužstvo dočasně vede Mihai Pintilii.

Posily last minute

FCSB měl pouze okolo 10 hráčů do pole a v posledních hodinách se horečně snažil doplnit mužstvo. Podle serveru as.ro se nakonec majiteli klubu Gigimu Becalimu podařilo narychlo výhradně na utkání se Slovanem získat dvojici z Hermannstadtu.

Jde o švýcarského útočníka Gorana Karanovice a křídelníka Davida Caiada, který má portugalský a lucemburský pas. Mužstvo doplnil také pravý obránce či záložník Gabriel Enache, jenž už v FCSB působil a nyní byl bez angažmá.

K utkání podle nařízení UEFA může tým nastoupit, pokud počet hráčů neklesne pod 13 a k dispozici je brankář. UEFA podle serveru chtěla, aby se zápas odehrál. Rumunský klub proto vzhledem k mimořádné situaci dostal výjimku a až do 15:00 tamního času mohl doplňovat tým. Podmínkou bylo, že noví hráči museli s negativním výsledkem projít testy na COVID-19.

Rumunský klub ve středu požádal o odklad utkání na sobotu, což však neprošlo. Případný přesun na víkend by byl pro Liberec velkou komplikací, protože v neděli má hrát ligový duel na půdě Pardubic.

FCSB čelí obrovským koronavirovým problémům od minulého týdne. Testy před zápasem 2. předkola Evropské ligy na půdě Bačky Topola odhalily 17 nakažených, z toho devět hráčů. Klub známější pod dřívějším názvem Steaua Bukurešť hrál v Srbsku značně oslaben a postoupil až po penaltovém rozstřelu. Po prodloužení skončil divoký duel 6:6. V neděli pak FCSB v rumunské lize zdolal nováčka Arges 3:0.

COVID-19 se však v mužstvu šířil dál a na seznam nakažených ve středu přibylo pět hráčů. Pozitivní test mělo také několik dalších členů realizačního týmu.

SEZNAM NAKAŽENÝCH HRÁČŮ V TÝMU FCSB (15)

Andrei Vlad – brankář
Marius Briceag – obránce
Vali Cretu – obránce
Andrei Miron - stoper
Iulian Cristea – stoper
Ovidiu Popescu – záložník
Ionut Vina – záložník
Darius Olaru – záložník
Andrei Pandele – záložník
Olimpiu Moruțan – záložník
Florinel Coman – záložník
Dennis Man - záložník
Florin Tanase - záložník
Sergiu Bus – útočník
Alexandru Buziuc – útočník

Pozn.: Vytučnění hráči byli nově pozitivními v poslední várce testů

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
59

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud