22. října 2020 • 14:00

Vysavač Sadílek jde luxovat! Místo koho může v premiéře proti Gentu hrát?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kudy vede cesta z Uherského Hradiště do Liberce? Pro Michala Sadílka přes Eindhoven. Do Nizozemska odešel už v šestnácti, vrátil se minulý týden. Ve Slovanu bude hostovat do konce sezony s tím, že si ho PSV může stáhnout už v zimě. Energický záložník zítra na severu zažije velké poprvé: Slovan načne cestu Evropskou ligou proti Gentu.



První říjnový den seděl na tribuně zachumlaný do teplé klubové bundy a smutně hleděl před sebe. Jeho Eindhoven sice vyhrál v Trondheimu a postoupil do hlavní fáze Evropské ligy, ale Michal Sadílek se tenkrát rozhodl: musím pryč!

Podzim 2020 pro něj byl zatím hodně šedivý. V Eindhovenu se do základu vešel jen jednou, jinak střídal nebo poposedával na tribuně. „Neviděl jsem velkou naději, že by se moje pozice měla výrazně měnit k lepšímu,“ vysvětloval později.

Michal Sadílek by si mohl připsat proti Gentu první start za liberecký Slovan
Michal Sadílek by si mohl připsat proti Gentu první start za liberecký Slovan

Mohl jít na hostování jinam do Nizozemska a ozvaly se i kluby z druhé bundesligy, slovácký patriot si však překvapivě vybral Liberec. Přišel tam před týdnem po srazu reprezentační jednadvacítky, kde patří k lídrům nadějné generace. Stejně jako liberecký stoper Matěj Chaluš, ke kterému se Sadílek nastěhoval a dělá mu kuchaře: „Chali je velký kluk, sní toho vážně hodně.“

Už zítra může Sadílek „vařit“ v prologu Evropské ligy s Gentem – i kvůli svátečním zápasům Liberci kývnul. „Poháry jsou magnet, ale Slovan se mi líbí i svým herním pojetím. Jeho běhavý a náročný fotbal by mi mohl sedět,“ vyznal se čiperný mládenec, kterému v Nizozemsku přezdívali Stofzuiger. Proč právě Vysavač? Na hřišti vyluxuje každý metr a nic nevypustí.

V jednadvacítce kmitá na levém kraji obrany, v Liberci se s ním primárně počítá na pozici defenzivního záložníka vedle Kamsa Mary či Jakuba Hromady. Podle informací deníku Sport má ale blíž do sestavy guinejský pracant Mara.

Sadílek přišel do Liberce i proto, že právě uprostřed hřiště měl modrobílý tým rezervy. „Neměli jsme tam tolik hráčů, kteří mají zkušenosti třeba i s evropským fotbalem,“ poznamenal liberecký trenér Pavel Hoftych. „Mimochodem, Michala si pamatuju ještě z mládežnické reprezentace. Sice nebyl u mého ročníku, ale sledoval jsem ho stejně jako ostatní.“

Díky tomu přesně ví, co může od jednoho z největších českých talentů poslední doby čekat. „Nezastaví se, je ochotný neustále běhat i pracovat, navíc má ještě fotbalovou kvalitu. Může pro nás být hodně platným hráčem,“ pravil Hoftych.

Možná sestava Liberce proti belgickému Gentu
Liberecká sestava před zápasem s PSV Eindhoven Liberecká sestava před zápasem s PSV EindhovenFoto Deník Sport
„Evropská liga mě láká, i kvůli ní jsem do Liberce šel,“ vyznal se Sadílek. „Navíc Slovan v ní byl historicky úspěšný.“ Bude i letos?Když se Sadílek loučil v Eindhovenu, musel přemáhat emoce, teď už je ale naladěný na novou misi v Liberci. Slovan v kvalifikaci Evropské ligy nadchl spanilou jízdou přes tři předkola, teď ho čeká našlapaná skupina: kromě Gentu narazí na bělehradskou Crvenou zvezdu a Hoffenheim s reprezentačním univerzálem Pavlem Kadeřábkem. Liberec šel do losu z nejslabšího koše, ovšem i díky posile z Eindhovenu by nemusel platit za automatického outsidera.


FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29. Júsuf Hilál

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nguyen – Koscelník, Mo. Tijani, Jugas, Mikula (C) – Beran (57. Sadílek), Mara, Hromada (79. Chaluš), Pešek (68. Matoušek) – Júsuf Hilál (57. Rabušic), Mosquera.

Hosté: Roef – Castro-Montes, Ngadeu, Hanche-Olsen, Fortuna (88. Plastun) – S. Marreh – Botaka (77. Niangbo), Kums (C), Bukari – Kleindienst (77. Depoitre), Jaremčuk.

Náhradníci

Domácí: Hasalík, Knobloch, Šulc, Sadílek, Rabušic, Matoušek, Cancola, Csáno, Fukala, Barac, Chaluš

Hosté: Bezus, Niangbo, Mohammadí, Depoitre, Dorsch, Plastun, Jochmans, Vanden Borre

Karty

Domácí: Beran

Hosté: S. Marreh, Jaremčuk, Hanche-Olsen

Rozhodčí

Schuettengruber – Brandner, Steinacher (všichni Rakousko)

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud