Štěpán Filípek
26. srpna 2021 • 04:40

Stanciu ve formě porazí soupeře sám, říká Uhrin. Jak Rumuni sledují „S“?

Autor: Štěpán Filípek, TV iSport
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdříve Ferencváros, kdy šlo o vstupenku na fotbalový bál v podobě Ligy mistrů. Nyní Legia Varšava v boji o Evropskou ligu. To jsou zápasy, v nichž by měla hrát rozhodující roli rumunská hvězda ve službách Slavie Nicolae Stanciu. „Když má formu, porazí soupeře sám. Poslední zápasy úplně nezářil, ale odpočinek proti Baníku mu může hodně pomoct,“ říká trenér Dušan Uhrin mladší před odvetou ve Varšavě. Expert, jenž má za sebou již šest angažmá v rumunských klubech, ve speciálním videorozhovoru komentuje také změnu, kterou Stanciu v Edenu prošel, i to, jak ho v jeho vlasti vnímají – stejně jako sparťanského brankáře Florina Nitu.



Podle Uhrina je dobře, že Slavia v létě nepustila Stancia do Galatasaraye Istanbul a zamýšlí se nad jeho budoucností. Předpovídá při tom, že jestli někam šikovný záložník z Edenu jednou odejde, nebude to západním směrem. Řeč je také o jeho výkonech v rumunské reprezentaci, ale i o excentrické agentce Annamarii Prodanové.

Na závěr se Uhrin, jenž naposledy vedl Dinamo Bukurešť, věnuje rovněž Stanciovu reprezentačnímu kumpánovi, ale i protivníkovi v bráně Sparty Florinu Nitovi. „Ze začátku to bylo takové chaotické, ale zlepšil se. Má fantastické zákroky,“ hodnotí Uhrin a všímá si i jeho emocí po vstřelených gólech. „Je vidět, že už je to sparťan.“

Góly

Domácí: 59. Emreli, 70. Emreli

Hosté: 45. Ekpai

Sestavy

Domácí: Boruc – Nawrocki, Wieteska, Holownia (56. Pekhart) – Jedrzejczyk (C), Slisz, Martins (25. Lopes), Mladenović – Josué, Luquinhas – Emreli (80. Muci).

Hosté: Kolář – Bah (71. Sima), Kúdela, Zima, Bořil (C) – Hromada (71. Traoré), Holeš – Ekpai, Stanciu (81. Olayinka), Schranz (81. Krmenčík) – Tecl (65. Lingr).

Karty

Domácí: Holownia, Mladenović, Lopes

Hosté: Holeš (č), Ekpai, Kúdela, Bořil

Rozhodčí

Artur Dias – Rui Tavares, Pedro Ribeiro (všichni POR)

Stadion

Stadion Wojska Polskiego, Varšava

LIGA NARUBY: král Pasta, "hovado" Hložek, Chorý Zidane a Samkovy slzy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud