1. prosince 2023 • 13:20

Gólový Souček: Moje životní období! Překřtili ho na Moyesova bodyguarda

Autor: iSport.cz, ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdy se Tomáš Souček zastaví? Osmadvacetiletý záložník zařídil West Hamu v pátém kole skupiny Evropské ligy výhru 1:0 na půdě srbské Bačky Topoly a postup a v součtu s reprezentací skóroval v pátém soutěžním utkání po sobě.  „Tohle životní období si užívám, je to perfektní. Není to tak, že bych zvyšoval na 4:0 nebo 5:0. Byly to velmi důležité branky a většina z nich nám pomohla k zisku bodů. To je pro mě velmi důležité, jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu," uvedl Souček pro klubovou televizi.



Kapitán národního týmu v reprezentační přestávce skóroval za národní tým při remíze 1:1 v Polsku a vítězství 3:0 nad Moldavskem. V dresu West Hamu pak vždy v závěru vítězným gólem rozhodl poslední tři soutěžní duely. „Někdy je to o štěstí, někdy jsou to moje zkušenosti. Ale chci prostě být vždy připravený na každý míč, připravený se prosadit a dát gól. Jsem rád, že se mi to teď daří,“ pochvaloval si Souček, který skóroval i v úvodním vzájemném duelu.

Na sociálních sítích si Souček vysloužil od fanoušků řadu komplimentů, někdy i nezvyklých přezdívek. „Je z něj Moyesův bodyguard,“ zmínil se jeden z nich o tom, že český reprezentant zachraňuje klidné spaní trenéra Davida Moyese, protože výkony West Hamu úplně nekorespondují v poslední době s příznivými výsledky. A vznikla i koláž odkazující na slavný film Osobní strážce s Kevinem Costnerem a Whitney Houston .

Na stadionu srbského outsidera se Souček prosadil v 89. minutě po centru z pravé strany podobně jako v posledním kole Premier League při výhře 2:1 na půdě Burnley. „Byl to velmi podobný gól jako s Burnley, jen jsem použil jinou část své pravé nohy. Perfektní centr, velmi podobný jako v sobotu. Věděl jsem, že tam míč přijde a byl jsem připraven skórovat,“ řekl Souček.

„Byl to důležitý gól, protože zápas byl pro nás opravdu těžký v každém kontextu. Zejména před poločasem jsme nehráli dostatečně dobře nebo dostatečně rychle. Ani ve druhém poločase jsme si nevytvořili tolik šancí,“ doplnil Souček.

West Ham po pěti kolech vede skupinu Evropské ligy. „Kladivářům“, kteří v minulé sezoně ovládli v pražském Edenu finále nižší Evropské konferenční ligy, stačí ke konečnému prvnímu místu za 14 dní neprohrát doma s Freiburgem. „Zaprvé jsme chtěli postoupit a teď chceme být první ve skupině. Je dobře, že by nám stačil i bod, ale budeme chtít také vyhrát,“ dodal Souček.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. West Ham 6 5 0 1 10:4 15
2. Freiburg 6 4 0 2 17:7 12
3. Olympiacos 6 2 1 3 11:14 7
4. Backa Topola 6 0 1 5 6:19 1

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud