Jakub Plaskura
12. dubna 2024 • 08:00

Schicka zastínil náhradník. Bayer na úrovni top tria Premier League?

Vstoupit do diskuse
0
  • Hráči Leverkusenu slaví gólHráči Leverkusenu slaví gólFOTO: ČTK / AP / Martin Meissner

    Dobrý večer, nechcete povozit na kolotoči? Takhle se klidně mohli zeptat hráči Leverkusenu svých protějšků z West Hamu před úvodním střetnutím čtvrtfinále Evropské ligy. Zápas poodkryl kromě německé dominance možná začátek lítého boje Patrika Schicka o místo na výsluní. A taky prodloužil nevídanou sérii die Werkself. Leverkusen vyhrál 2:0 a vykročil za postupem do semifinále.

  • Bayer v módu top týmů z Premier League

    Ta převaha, kterou se Leverkusen prezentoval proti West Hamu, brala střechy. Premier League zůstává nejlepší ligou světa, takže když někam přijede sedmý West Ham, čeká se, že ukáže kvalitu. Německý hegemon sezony ale jasně vládl a kladiváři lapali po dechu. Podobně jasné partie to bývají s Arsenalem, Manchesterem City či Liverpoolem. Stačí jedna zásadní statistika. Na střely Bayer vyhrál 32:1. Je potřeba něco dodávat? Věčná škoda, že Leverkusen letos naskočil jen do Evropské ligy.

    Vladimír Coufal v hlavičkovém souboji Vladimír Coufal v hlavičkovém soubojiFoto ČTK

  • Dva světy brankářů

    Tak sleduj, mladej. Něco ti ukážu. Zatímco Lukasz Fabiański v bráně West Hamu si musel připadat jako na tréninku dělostřelectva. O patnáct let mladší Matěj Kovář si po utkání možná šel zaběhnout pár koleček kolem stadionu, aby se před spaním unavil. Čekala se velká bitva dvou gólmanských generací a dvou mužů, kteří ve svých klubech plní roli dvojky. Jenže Kovář byl jen maskot úspěchu, protože zůstal bez práce, Fabiański byl jednoznačně mužem utkání na straně kladivářů. I když dva banány pustil, Kovář mohl něco odkoukat. I domácí fans Polákovi místy uznale tleskali.

    Lukasz Fabiański předvedl v Leverkusenu kvalitní výkon Lukasz Fabiański předvedl v Leverkusenu kvalitní výkonFoto ČTK / AP / Martin Meissner

  • Absence Bowena a Álvareze zabolela

    Že by měl kouč West Hamu David Moyes extra zaplněnou marodku, to ne. Chyběli ale dva klíčoví plejeři. Mexičan Edson Álvarez pomáhá tmelit střed pole. Po svém loňském příchodu z Ajaxu vyrostl v pana nepostradatelného a Součkovi víc vyhovuje, když hraje s ním a má ofenzivnější povinnosti. Jenže stál kvůli kartám. Jarrod Bowen zase ve své životní sezoně chyběl coby střelec. Možná by se však k zakončení ani on nedostal.

    Patrik Schick se snaží prosadit přes Konstantinose Mavropanose a Tomáše Součka Patrik Schick se snaží prosadit přes Konstantinose Mavropanose a Tomáše SoučkaFoto ČTK

  • Boniface gól a Schick s poker face

    Dalo se čekat, že do úvodního čtvrtfinále proti West Hamu naskočí od začátku Patrik Schick. Victor Boniface je stále krátce po zranění, takže jej Xabi Alonso šetří. Schick si své chvilky našel a určitě mohl skórovat. Jenže mu na to nestačilo ani 75 minut. Pak přenechal místo Bonifacemu, když hřiště opouštěl bez viditelných emocí. Nigerijec z jediné větší šance pečetil výhru Bayeru na 2:0 a ukazuje, že i po zranění má nad Schickem minimálně v jednom zásadním aspektu navrch. Je produktivnější.

    Victor Boniface vstřelil druhý gól Bayeru Victor Boniface vstřelil druhý gól BayeruFoto ČTK / AP / Martin Meissner

  • 42. čárka na pažbě

    Nuda pro nezaujaté, pro soupeře Leverkusenu otrava. Alonso udělal z „Neverkusenu“ mašinu úspěchu. Treble visí ve vzduchu, navíc se Bayer prezentuje velmi pohledným fotbalem a proti Hammers si po právu připsal 42. zápas v sezoně bez porážky.

    Patrik Schick v utkání proti West Hamu Patrik Schick v utkání proti West HamuFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud