Jonáš Bartoš
13. srpna 2021 • 04:55

Plzeňská euforie! Vykoupení Hrušky, Buchovy nervy a dvě klíčové věže

Vstoupit do diskuse
9
  • Co ukázal zápas Plzně s TNS?Co ukázal zápas Plzně s TNS?FOTO: Koláž iSport.cz

    Postup urvali po úvodní prohře 2:4 a domácí výhře 3:1 přes velšské TNS až v penatové loterii, kterou zvládli 4:1. Následně si užívali euforických chvil s nadšenými fanoušky na tribunách. Fotbalisté Viktorie Plzeň dílčí úkol zvládli a v Konferenční lize se překotili do závěrečného play-off. Jak duel ve Štruncových sadech vypadal?

  • Hruškovo vykoupení

    V klíčových chvílích uplynulých sezon neměl čisté svědomí, stačí vzpomenout třeba jeho penaltový faul na hřišti Alkmaaru v úplně poslední akci zápasu, který mohl Viktorii v minulé sezoně dostat do podzimní pohárové Evropy. Ve čtvrtečním rozstřelu se Aleš Hruška částečně vykoupil. První penaltu vyrazil, druhou jistil, když šla mimo jeho branku. Zápas odchytal výborně a přispěl k tomu, že Plzeň slavila postup do závěrečného play off Konferenční ligy.

    Plzeňský brankář Aleš Hruška přispěl k postupu přes TNSFoto Dominik Bakes / Sport

  • Bílkova odvaha

    Rychlý inkasovaný gól znamenal jediné - Plzeň po promarněném duelu ve Walesu (2:4) potřebovala dát tři branky, aby utkání dotáhla alespoň do prodloužení. Michal Bílek s Pavlem Horváthem na nic nečekali a už po půlhodině vyslali na hrot druhého útočníka Tomáše Chorého. Závěr dohrávali jen na dva klasické obránce (stopery Brabce s Pernicou), vše vsadili na ofenzivní kartu. A vyplatilo se, za aktivní výkon na hranici veškerých sil byli hráči odměněni postupem. Bílek ukázal v důležité chvíli odvahu a po zápase si vychutnával skandování domácího kotle.

    Plzeňský kouč Michal Bílek oslavuje postup přes TNSFoto Dominik Bakes / Sport

  • Dvě úderné věže

    Jean-David Beauguel odvedl perfektní výkon, hodně mu pomohl i druhý bijec na hrotu. Tomáš Chorý se dlouho kopal za uši, v klíčových chvílích ale splnil přesně to, co se od vysokého zakončovatele očekává. Ramenem zařídil vedení 2:1, za gólem se dral i v prodloužení - jednou ho stopl správně odmávaný ofsajd, podruhé mu radost zkazila tyčka. V rozstřelu zvládl úkol a proměnil třetí penaltu, nakonec se mohl radovat s fanoušky z velkého úspěchu.

    Plzeňský Jean-David Beauguel v souboji s Kestonem Daviesem z TNSFoto Dominik Bakes / Sport

  • Domácí síla

    Plzeň je dlouhodobě silnější doma, s fanoušky v zádech se mnohem lépe dařilo dohánět nepříznivé skóre. Vyjma zbytečného prvního gólu a několika náznaků brejků se Velšané k ničemu nedostali. Západočeši se neustále valili na branku TNS, hodně jim pomáhali přítomní diváci. Do Doosan Areny dorazilo přes šest tisíc fanoušků, jejich návrat na tribuny hodně přispěl ke smazání dvougólového manka.

    Fotbalisté Plzně oslavují postup z 3. předkola Konferenční ligy, ve kterém po penaltách přešli přes velšský celek The New SaintsFoto Dominik Bakes / Sport

  • Buchovy nervy, ale...

    Herně to nebyl ideální výkon, Pavel Bucha poztrácel hodně balonů, až příliš často kazil. Jenže v klíčových chvílích ukázal sebevědomí a fakt, že ve 23letech už má v Plzni něco odkopáno. Zařídil důležité vyrovnání, když na vápně vymotal velšské obránce krásnou zasekávačkou a levačkou zacílil přesně. Suverénně proměnil i druhou penaltu v rozstřelu, což rozhodně nebyl jednoduchý úkol.

    Pavel Bucha vyrovnává odvetu mezi Plzní a TNS na 1:1Foto Dominik Bakes / Sport

  • Fotbalisté Plzně oslavují postup z 3. předkola Konferenční ligy, ve kterém po penaltách přešli přes velšský celek The New Saints
    Fotbalisté Plzně oslavují postup z 3. předkola Konferenční ligy, ve kterém po penaltách přešli přes velšský celek The New Saints

    FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

    Góly

    Domácí: 56. Bucha, 85. Chorý, 90+1. Beaguel

    Hosté: 4. Robles

    Sestavy

    Domácí: A. Hruška – Havel (68. Falta), Pernica, Brabec (C), Hybš (68. Kayamba) – Ndiaye (30. Janošek) – Ba Loua (113. Káčer), Bucha, Šulc (77. Čermák), Mosquera (30. Chorý) – Beauguel

    Hosté: Harrison – D. Davies, K. Davies, Hudson, Marriott (C) – Smith, Routledge (108. Clark), Redmond – Robles (89. Baker), McManus (79. Ebbe), Cieslewicz (65. Williams)

    Karty

    Domácí: Mosquera, Loua, Ndiaye

    Hosté: Harrison, Redmond, Routledge, Ebbe

    Rozhodčí

    Stegemann – Schaal, Bandurski

    Stadion

    Doosan Arena, Plzeň

    Návštěva

    6079 diváků

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud