12. srpna 2022 • 12:00

Levý: Ousou? Přestup je otázka času. Kačaraba se Šporarovi nevyrovnal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva rozdílné výkony středních obránců. I tak by se dala popsat odveta 3. předkola Konferenční ligy. Slavia ji na půdě Panathinaikosu nakonec zvládla a postoupila. „Podobně jako v prvním utkání hráčům soupeře docházely síly. Už nedokázali vytvořit tlak, dát druhou branku a vybojovat prodloužení,“ všiml si trenér Stanislav Levý ve studiu iSport TV.



Po utkání však přišly na přetřes výkony obou slávistických stoperů. Zatímco Taras Kačaraba při soubojích s útočníkem Andrážem Šporarem nestíhal, jeho parťák Aiham Ousou předvedl daleko povedenější výkon.

„Situaci při inkasované brance bych to nedával za vinu jen Kačarabovi, protože na levé straně pozdě zareagovali Schranz i Douděra. Na druhou stranu Kačaraba se mohl dostat před hráče, ale Šporar to udělal šikovně. Celý zápas mu dělal problémy, Kačaraba prohrál hodně soubojů a nevyrovnal se mu. Dnes to nebyl jeho zápas,“ uvedl Stanislav Levý.

Naopak slušný výkon předvedl švédský obránce Aiham Ousou, který podle Levého byl společně s brankářem Alešem Mandousem a taktickými tahy trenéra Jindřicha Trpišovského jedním z hlavních důvodů zvládnuté odvety v pekelné aténské atmosféře.

„Pořád je to mladý hráč, ale je v něm obrovský potenciál. Má rychlost, soubojovost, umí vyvézt balon. Sice se také nevyvaruje chyb, ale umí se z nich poučit. Do budoucna je to určitě hodně zajímavý stoper,“ chválil Levý dvaadvacetiletého Švéda.

Laser je ještě ta lepší varianta, nám tam propichovali míče nožem, vzpomíná trenér Levý
Video se připravuje ...

Na dotaz, zda může následovat například Davida Zimu či Alexandera Baha a přestoupit také do zahraniční, měl Levý jasno. „Pokud bude pokračovat v takových výkonech a Slavia se dostane do skupiny, pozornost a zájem určitě vzroste. Je to otázka času, kdy se posune do většího mužstva. Je na něm vidět velký progres.“

Že je Ousou velmi dobře nastavený potvrzují i informace redaktora Sportu Pavla Hartmana. „Co znám z doslechu, tak si místa ve Slavii obrovsky váží. Když přijel do Prahy podepisovat smlouvu, přivezl si s sebou celou rodinu. Ví, že ji může fotbalem celou uživit.“

Možností, jak složit stoperskou dvojici, má trenér Jindřich Trpišovský ovšem hned několik. Dá se očekávat, že po slabším výkonu Kačaraby a vypršení trestu Eduarda Santose dojde k opětovnému spojení Ousoua s letní posilou z Karviné?

„Pro mě je Ousou a Santos ideální stoperská dvojice. Santos se ale musí vyvarovat zbytečným chybám a občasnému podcenění herních situací. Občas působí na hřišti až arogantně. Nicméně oba jsou to velmi zajímaví obránci, kteří se ještě mohou hodně zlepšit,“ dodal Levý.

SESTŘIH: Panathinaikos - Slavia 1:1. Postup pojistil Jurečka
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 57. Šporar

Hosté: 90+4. Jurečka

Sestavy

Domácí: Brignoli – Kotsiras, Schenkeveld /C/ (55. Kourbelis), Magnússon, J. Pérez – Alexandropoulos (77. Kampetsis), R. Pérez, Čerin – Vagiannidis (77. Ioannidis), Šporar, Cantalapiedra (88. López)

Hosté: Mandous – Douděra (82. Masopust), Ousou, Kačaraba, Dorley – Schranz (90.+7 Tecl), Traoré (61. Ševčík), Tiéhi (82. Jurečka), Holeš /C/, Olayinka – Lingr (61. Usor)

Karty

Domácí: Alexandropoulos, Schenkeveld, R. Pérez, Magnússon, J. Pérez

Hosté: Tiéhi, Mandous, Lingr, Dorley, Schranz

Rozhodčí

Bankes – Cook, Smith (ENG)

Stadion

Stadio Apostolos Nikolaidis, Athény (GRE)

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud