Michal Koštuřík
26. srpna 2022 • 11:44

Šéf Slovácka po postupu: Rozpočet se možná zvedne o sto procent

Autor: Michal Koštuřík, inf
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Sportovního manažera Veliče Šumulikoského bylo na letišti ve Stockholmu všude plno. Divoký Makedonec…On stál nenápadně opodál, v klidu klábosil se známými. Výkonný ředitel Petr Pojezný, dlouholetá hybná síla Slovácka, nepodlehl emocím ani po historickém průniku klubu do skupiny Konferenční ligy. Radost nechal schovanou uvnitř a už řešil, co dál. Jisté je, že stadion Miroslava Valenty bude na další evropskou pouť připraven, nehrozí azyl jinde. I o tom vyprávěl v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz bezprostředně po suverénním vyšoupnutí švédského obra AIK (3:0, 1:0).



Cloumá to s vámi aspoň trošku?
„Musím říct, že jsem mužstvu věřil. Hlavně po tom prvním domácím zápase. (3:0) Před ním byl respekt opravdu velký. Posledních patnáct minut, ve kterých jsme dali dva góly, rozhodlo. Kluci jsou fakt zkušení. Šlo jen o to, aby se v odvetě nepodělali. A oni udělali přesně to, co měli. Celý tým, nejen hráči. Mělo to kvalitu.“

A co ty vaše emoce?
„Největší jsem měl po finále poháru se Spartou, kdy bylo jasné, že jsme se dostali do evropských pohárů. Na další emoce je ještě brzy. Já to mám tak, že to přijde až s odstupem času. Byl jsem v tom všem sevřený, komplikací bylo iks. Ale to nám svým způsobem pomohlo. Bylo to varování, abychom nic nepodcenili. Zaplaťpánbůh, že to dobře dopadlo.“

Vyjádřil jste se, že v případě postupu do skupiny bude na stadionu potřeba udělat velké úpravy a nebyl jste si jistý, zda je vůbec možné je za tak krátký čas provést. Hrozí tedy, že by Slovácko hrálo jinde?
„Nehrozí. Je rozdíl mezi Evropskou a Konferenční ligou. To, co jsem říkal,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud