6. října 2022 • 09:50

Návrat démona Konferenční ligy. Naskočí Sor do zápasu proti Kluži?

Autor: Jonáš Burger
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia pokračuje evropským tažením zápasem s Kluží, kterou vyzve v rámci Konferenční ligy ve čtvrtek večer (21.00). Na zápas bude připraven i nigérijský útočník Yira Sor. Kometa minulé sezony se vrací po zranění třísla.



Yira Sor zažil v tomto roce rychlý kariérní vzestup. Po zimním přestupu z Baníku pomohl „sešívaným“ důležitými góly k postupu přes Fenerbahce a Lask Linz, následně týmu vystavil stopku Feyenoord. Herní styl Konferenční ligy Sorovi sednul na míru. V zápasech trápil soupeře svou rychlostí a byl vysoce produktivní. Aktuálně má bilanci 7 zápasů, 8 gólů a 3 asistence.

V soubojovější FORTUNA:LIZE, kde Slavia často dobývá hluboké bloky, se mu tolik nedařilo a trenér Jindřich Trpišovský ho spíše využíval jako žolíka.

Pražané počítali s jeho přínosem i pro tuto sezonu, jenže na tréninku před zápasem se St Joseph's si Sor poranil tříslo a zranění ho vyřadilo na více než dva měsíce.

„Yirovo zranění bylo velmi komplikované, momentálně bych řekl, že je tak na 90% připraven, ale bude se se zraněním potýkat až do konce podzimu. V neděli proběhl patnáctiminutový test. (zápas s Libercem pozn. red.) Řešili jsme s ním i jeho pozici směrem ke Kluži a v nominaci bude. Sám se ještě necítí na to hrát od začátku, protože jeho kondiční manko je pořád velké,“ prozradil o Sorově zranění na tiskové konferenci Trpišovský.

Sorova potenciálu si všimly i zahraniční kluby a v létě na něj přišlo několik nabídek, ta z Genku dokonce ve výši 250 milionů korun. Slavia se však rozhodla si nigerijský klenot ponechat. „Myslím, že setrvání ve Slavii vzal velice dobře, vysvětlili jsme si to a řekli si, jakým směrem se chceme ubírat. On tu situaci chápe, ví, že tu není ani rok a že z něj může být ještě lepší hráč. Může těžit z týmu, a to je pro něj lepší než odcházet zraněný do jiného klubu a tam si muset zvykat,“ shrnul situaci trenér Slavie.

Dále ocenil Sorův přístup: „V hlavě už přestup nemá a mrzí ho, že nemůže hrát. Fyzioterapeuti ho musí hlídat, aby se nepřetížil. Teď se soustředí jen na to, aby byl stoprocentně zdravý.“

Proti Kluži bude Yira Sor pravděpodobně připraven na lavici náhradníků.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud