Jonáš Bartoš
16. srpna 2023 • 10:11

Plzeň na Maltu jen v 16, bez zraněných opor. Trousil mluvil o jejich návratu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný program spojený s evropskou kvalifikací plzeňský tým slušně kosí. Na čtvrteční odvetu 3. předkola Konferenční ligy proti Gziře odletělo mužstvo už v úterý večer, ale jen se 16 hráči do pole. Pohlídat si náskok 4:0 z domácího duelu by mělo být na Maltě formalitou, zdravotní komplikace jsou ale nepříjemným problémem. Kdo zůstal doma a jak to vypadá s návratem na hřiště?



Podobně jako do Kosova na odvetu s Dritou odletěla Plzeň na Maltu už večer dva dny před zápasem, nikoliv ráno den před utkáním, jak bývá obvyklé. „Na Maltu si jedeme pro postup. Samozřejmě chceme navázat i na ta čtyři vítězství, které máme v řadě, a přidat k nim páté. Navíc se chceme dobře připravit i na nedělní utkání proti Olomouci,“ pravil asistent plzeňského trenéra Jan Trousil před odletem.

Viktoria čerpá ze širokého kádru, který se ale znatelně okleštil. V současné chvíli je mimo už osm hráčů, Plzeň tak zamířila na Maltu pouze se šestnácti členy kádru do pole a třemi brankáři. Tedy ve stejném počtu, jako zvládla nedělní úspěšný ligový výjezd do Českých Budějovic. „U některých z nich už je to jen otázka jednoho, maximálně dvou dní. I z toho důvodu zůstali doma, aby se o ně fyzioterapeuti postarali. Věříme, že budou nachystaní na nedělní zápas,“ upřesnil Trousil pozitivnější zprávu.

Pojďme ke konkrétním jménům. V dlouhodobé rekonvalescenci jsou po operacích Luděk Pernica, Milan Havel a Filip Čihák. V případě prvních dvou se dá čekat návrat na trávník nejdřív na jaře. Čihák už trénuje individuálně, ale formálně je hráčem Hradce, kde mu běží dvouleté hostování.

V rychlém sledu zápasů, kde Viktoria kombinuje ligové duely s evropskou kvalifikací, začali odpadat další hráči. Zadní stehenní sval si v utkání s Baníkem poranil Jan Sýkora, léčba probíhá v horizontu několika týdnů. V odvetě s Dritou o poločase odstoupil Matěj Vydra, vyřadily jej problémy s břišním svalem. Proti Gziře kvůli pohmožděné kyčli nedohrál Erik Jirka. Problémy s nohou vyřadily už před Budějovicemi klíčového hroťáka Tomáše Chorého, k dispozici není momentálně ani Radim Řezník.

Horizont návratu na Olomouc se může týkat zejména dvojice Chorý, Jirka, zapojit by se měl brzy i Vydra. Ofenzivní složka Plzně se tedy rychle doplní, mezery dál zůstanou v defenzivních řadách.

Plzeňský postupový cíl na Maltě je jasný. „Doufám, že navážeme na výkon, který jsme předvedli doma. Půjdeme si za vítězstvím a doufám, že budeme stejně gólově aktivní jako v posledních zápasech,“ přál si záložník Pavel Bucha, který se trefil ve třech posledních zápasech. „Očekáváme stejný zápas, jako byl u nás v Plzni. Soupeř je na tom po technické stránce velmi dobře. Má výborné hráče z Kolumbie či Brazílie. My se chceme prezentovat tak, jako před týdnem,“ dodal Trousil.

Zranění hráči Plzně

Luděk Pernica – rekonvalescence po operaci kolenních vazů
Milan Havel – rekonvalescence po operaci prasklé achilovky
Jan Sýkora – zadní stehenní sval
Matěj Vydra – břišní sval
Radim Řezník – menší zdravotní problém
Erik Jirka – pohmožděná kyčel
Tomáš Chorý – zraněná noha
Filip Čihák – rekonvalescence po operaci ramene, ale běží mu hostování v Hradci

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud