29. dubna 2011 • 10:35

Ronaldo kritizuje Mourinha. Tohle mě nebaví!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doteď byl v Realu prakticky nedotknutelný, neomylný, prostě typický "Special One". Po prohře s Barcelonou však došlo i na kritiku samotného José Mourinha. Dokonce z úst hvězdy největší, Cristiana Ronalda. Tomu se nelíbí defenzivní taktika, se kterou portugalský stratég zkoušel přelstít katalánské borce.



Mourinho s defenzivní pastí loni uspěl s Interem, před týdnem takhle slavil triumf ve Španělském poháru. Věřil, že osvědčený recept na Barcelonu zabere i teď. Jenže přísné vyloučení Pepého rozbilo jeho plány napadrť. Barca vyhrála 2:0 a pomalu objednává letenky na finálové klání do Wembley.

"Takhle mě hrát nebaví," svěřil se novinářům Ronaldo. "Ale je jasné, že se musím přizpůsobit, když to tým potřebuje," dodal smutný Portugalec. Z jeho slov je ale jasné, že by na Barcelonu raději vyběhl s úplně jiným stylem...



Do strategie, kterou Mourinho na Barcelonu připravil, se opřeli i španělští novináři. Deník Marca, který většinou Realu straní, dokonce nazval jeho taktiku "nudnou a všední". Kritická slova se lehce opřou o čísla. Držení míče 72% ku 28%, střely na branku 5:3. Barcelona Real předčila, byť tomu pomohlo podle mnohých neoprávněné vyloučení Pepého.

Cristiano Ronaldo smutní po porážce od Barcelony v úvodním semifinále Ligy mistrůFoto Reuters

"Dokud jsme hráli 11 na 11, neměli jsme jedinou šanci, nevystřelili jsme na branku. Ale fotbal je občas takový. 0:0 by nebyl špatný výsledek, mohli jsme skórovat na Nou Campu. Je to rána do vazu," lituje Ronaldo.

Nejdražší fotbalosta světa, který do Realu přišel za rekordních 80 milionů liber, se pozastavil nad spornými výroky sudího.

Stejně jako celý "bílý balet" doteď nechápe červenou kartu Pepého, která pohřbila šance jeho týmu.

"Dokud jsme hráli bez branek,  všechno jsme měli pod kontrolou. Nehráli jsme dobře, ale zápas jsme hlídali. Pak hrajeme o deseti, dostaneme dva góly. Každý rok je to stejné. Nerozumím tomu," kroutil hlavou Ronaldo.

Nebýt přísného vyloučení defenzivní opory, mohlo být podle Ronalda všechno jinak. "Posledních dvacet minut se rozcvičoval Kaká, mohli jsme ho použít. Jenže pak vyloučili Pepého a ...," raději nedokončil hodnocení.

Šestadvacetiletý Portugalec prohrál i přímý souboj o krále fotbalové planety. Lionel Messi vstřelil oba góly, tím druhým kandiduje na branku roku. Znovu se nemluví o ničem jiném, než o fotbalové genialitě malého Argentince.

"Messi zahrál velmi dobře, ale proti deseti to měl mnohem snadnější. Doufám, že stejnou šanci dostanu jednou i já," vyjádřil se Ronaldo k výkonu největší hvězdy Barcelony.



Real Madrid obvinil Barcelonu, že jim k vítězstvé dopomohli rozhodčí.
Real Madrid obvinil Barcelonu, že jim k vítězstvé dopomohli rozhodčí.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud