4. dubna 2012 • 00:15

Dvě penalty a démon Messi. Milán potopila píšťalka rozhodčího

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zase bude o čem diskutovat, zase se bude úspěch Barcelony zpochybňovat. Katalánský velkoklub prošel do semifinále Ligy mistrů přes AC Milán i díky dvěma proměněným penaltám Lionela Messiho. Obě byly sice přísné, nicméně správně posouzené. Barcelona tak po vítěství 3:1 popáté v řadě postoupila do semifinále Ligy mistrů, což se v novodobé historii soutěže ještě žádnému klubu nepodařilo.



Milán si na Nou Camp vezl slibný výsledek 0:0, italští borci toužili po odrovnání favorita. Šance hostů však zmrazila už jedenáctá minuta utkání.

Messi sebral balon Mexesovi, upaloval sám na bránu. Místo střely nečekaně volil zpětnou přihrávku na Xaviho, což barcelonské hvězdě nevyšlo. Jenže chvíli poté do kotníku argentinského kouzelníka zajel Antonini, rozhodčí okamžitě pískal.

Ke značce penaltového puntíku se postavil sám Messi a umístěnou střelou k levé tyči překonal Abbiatiho.  Nový rekord Ligy mistrů byl na světě. Messi v tu chvíli zaznamenal už třináctý gól v ročníku.

Milán sice po krásném pasu Ibrahimovice na Nocerina docílil vyrovnání, jenže za chvíli se italští hráči opět vztekali. Barcelona totiž kopala druhou penaltu!



Co situaci předcházelo? Před rohovým kopem stoper Nesta viditelně držel za dres Busquetse, což sudí Kuipers správně posoudil jako faul.

"Penalta jasná, byl to faul. V Miláně došlo k podobné situaci u držení Puyola, tam se penalta nepískala. Tady ano," připomněl situaci z úvodního utkání ve studiu ČT Josef Csaplár, trenér reprezentační sedmnáctky.

Milánští hráči se zlobili neprávem, rozhodčí měli u obou situací pravdu. Kdo jiný než Messi s ledovým klidem penaltu opět proměnil, Barcelona vedla 2:1. Když na začátku druhého poločasu pojistil výhru domácích Iniesta, o postupujícím bylo jasno.

Ano, Barcelona to opět dokázala. V semifinále Ligy mistrů je popáté v řadě, kráčí za třetím triumfem ve čtyřech sezonách. Další rekord navíc slaví Lionel Messi. V tomto ročníku Ligy mistrů se trefil už čtrnáctkrát, což před ním ještě nikdo nedokázal. 

Je to tam! Fábregas s Messim se radují z úvodního gólu Barcelony
Je to tam! Fábregas s Messim se radují z úvodního gólu Barcelony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud