6. března 2013 • 15:46

Žádný zářez! Sudí vyloučil Naniho správně, hodnotí expert

Autor: kap, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson by mu asi bezprostředně po zápase za pravdu nedal. „Rozhodčí se rozhodl správně,“ hodnotí vyloučení Naniho ze včerejšího šlágru předseda pravidlové komise FAČR Jiří Kureš.



Pořádně nás zaříznul... Podobné reakce šlo vyčíst z naštvaných výrazů fotbalistů Manchesteru United po konci osmifinálové odvety v Lize mistrů s Realem Madrid. Turecký rozhodčí Cüneyt Cakir pocítil hněv vyřazeného týmu pořádně zblízka.

Měly hvězdy United k naštvaným reakcím důvod? Podle pravidel nikoliv. Situace, kdy Nani skolil Arbelou ostrým kopem k zemi , je podle Kureše jasná. „Když jde hráč proti soupeři podrážkou kopačky, nebo kolíky, je to projev surové hry. Jde totiž do rizika, že protihráče zraní - a rozhodčí musí chránit zdraví hráčů,“ obhajuje pro iSport.cz šéf pravidlové komise postup sudího.

Vyloučení Naniho v 56. minutě totálně změnilo vývoj zápasu. Do té doby anglický tým držel vedení 1:0 a byl blíž postupu. V oslabení dvakrát skóroval Real a mohl slavit postup.

Argument, že Nani šel do souboje bez úmyslu zranit soupeřova hráče a nemohl ho ani vidět, nepokládá Kureš za oprávněné. „Není to pro něj omluva. Maximálně to může být polehčující okolnost, až se jeho proviněním bude zabývat disciplinární komise.“

Nani vyfasoval za svůj karatistický kop červenou kartu a musel z placu. Real Madrid pak vyhrál na Old Trafford 2:1
Nani vyfasoval za svůj karatistický kop červenou kartu a musel z placu. Real Madrid pak vyhrál na Old Trafford 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud