2. dubna 2014 • 13:58

Kloppovy obličeje v Madridu. Tak kouzlí před novináři kouč Dortmundu

Autor: Milan Štěrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Fotbalisté Realu konečně mohou splatit dluh z minulého ročníku Ligy mistrů. Čtyřikrát se utkali s Borussií Dortmund a především semifinálové vyřazení jim ještě teď vlévá krev do hlavy. Trenér Jürgen Klopp a jeho hráči se ale všem zmínkám o odplatě před dnešním čtvrtfinále Ligy mistrů zatím jen usmívají.



Tisková konference na stadionu Santiago Bernabeu s trenérem Borussie Jürgenem Kloppem a jeho svěřencem Marco Reusem se nesla v naprosto typickém duchu. Uvolněná atmosféra, Kloppovy grimasy a došlo dokonce i na neformální pózování pro kamery.

Klopp jako bývalý televizní expert se prostě dokáže vžít do často velmi obtížné role novináře nebo kameramana. A tak se culil do kamer, obracel oči v sloup a snažil se poctivě odpovědět na každou otázku. A bylo vlastně jedno, že obsah odpovědí byl naprosto standardní. Všichni odcházeli z tiskovky s pocitem, že rozhodně nebyli odbyti.

A úvod tréninku před novináři byl stejný. Ještě předtím než dorazili jeho „ovečky“, si Jürgen Klopp velmi důkladně pročetl zápis z tiskové konference jeho protějška z Realu Carla Ancelottiho. Těžko říct, jestli tam skutečně něco hledal, nebo byl jenom zvědavý, jak bitvu se čtvrtou velmocí zvládá konkurence.

Na trénink se přišlo podívat několik desítek fanoušků Borussie. Dnes se jich na zápasu očekává sedm tisíc. Jeden hlas začal nesměle skandovat, pomalu se přidal další. A to byl moment, na který Klopp čekal. Jako v údivu se otočil k tribuně a přiložil dlaň k uchu. Odpověď byla okamžitá, všichni fanoušci se začali smát a hlavně začali skandovat.

Nesmíte se ale nechat mýlit. Jürgen Klopp není jen takový hodný strýc, který jen přijel na fotbal. Už několikrát dokázal, že to je rozený stratég. A jestli jeho plán dokážou hráči realizovat, můžeme se těšit na velké věci.

Zápas Real Madrid - Borussia Dortmund vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Hosty moderátora Radka Šilhana ve studiu budou bývalý obránce Juventusu a Ajaxu Zdeněk Grygera a trenér Miroslav Beránek. Z Madridu utkání komentuje Milan Štěrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud