9. dubna 2014 • 07:29

Mourinho: Zaslouženě jsme potrestali tým, který chtěl jen bránit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Josého Mourinha fotbalisté Chelsea zcela zaslouženě postoupili do semifinále Ligy mistrů, protože v úterní čtvrtfinálové odvetě s Paris St. Germain (2:0) hráli srdcem, zatímco soupeř chtěl v Londýně pouze bránit náskok 3:1 z úvodního utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
8. dubna
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 32. Schürrle, 87. Ba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Luiz, Oscar (81. Torres), Lampard (66. Ba), Hazard (18. Schürrle) – Eto´o.

Hosté: Sirigu – Jallet, Alex, Silva (C), Maxwell – Lucas (84. Marquinhos), Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi, Lavezzi (73. Pastore) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Cole, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Douchez, Marquinhos, Digne, van der Wiel, Cabaye, Pastore, Ménez

Karty

Domácí: Willian, Lampard, Ivanović, Luiz

Hosté: Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell

Rozhodčí

Pedro Proença – Bertino Cunha Miranda, Tiago Trigo (všichni POR)

Stadion

Stamford Bridge, London

"Bylo velmi spravedlivé, že tým, který se pokoušel bránit, byl potrestán. Tým hrající srdcem zaslouženě postoupil," řekl novinářům Mourinho, jenž si vylepšil bilanci a ani podeváté nebyl vyřazen ve čtvrtfinále evropského poháru.

Chelsea s Petrem Čechem v brance a Tomášem Kalasem na střídačce šla do vedení po půl hodině hry díky gólu střídajícího Andrého Schürrleho. Po dvou břevnech v druhé půli pak rozhodl o postupu až tři minuty před koncem další ofenzivní náhradník Demba Ba.

"Jsem za něj moc šťastný. Je to kvalitní útočník i dobrý kluk do party. Dal jsem mu přednost před Fernandem Torresem, aby Demba v té chvíli neměl v hlavě, že je až třetí útočník. Nadělal soupeři problémy a vstřelil důležitý gól," ocenil Mourinho senegalského střelce.

Po jeho brance portugalský trenér předvedl téměř fanatický sprint od střídaček až k domácím hráčům u rohu, kde prý potřeboval udělit taktické rady. "Neběžel jsem k rohovému praporku slavit, byl jsem jim říct změny, které musíme udělat. Zbývaly tři minuty plus nastavení a náš herní styl byl příliš riskantní," prohlásil Mourinho. "Chtěl jsem, aby Ba hrál před obránci a aby Torres bránil Maxwella. Pokusil jsem se oba využít v jiných rolích," doplnil kouč Chelsea.

Spokojený byl s výkonem i nasazením celého mužstva. "Všichni ze sebe vydali absolutní maximum. Obránci byli jako vždy brilantní, záložníci dřeli jako zvířata a David Luiz hrál kolosálně. Ofenzivní hráči se snažili tvořit a někteří ostatní zase pomáhat fyzickými silami," shrnul Mourinho.

Celou dobu věřil, že Chelsea dokáže dvojzápas otočit. "Je to přirozené a víte, jaký je fotbal. Nakonec jsme riskli všechno. Ve Francii PSG dominoval a francouzský herní styl nemá nic společného s přímočarostí, kterou jsme předvedli v odvetě. Hráči věděli, co musí udělat a měli jsme i potřebné štěstí," uvedl jednapadesátiletý trenér.

K triumfům v Lize mistrů už dovedl Porto (2004) a Inter Milán (2006), o šancích "Blues" ani o příštím soupeři však příliš spekulovat nechtěl. "Je to příjemné vítězství, ale já i klub jsme už zažili hodně semifinále. Stát se může všechno. Čekají na nás velcí protivníci, ale nezáleží na tom, koho z nich dostaneme. Musíme si to užít stejně, jako jsme si užili tuhle odvetu," uzavřel Mourinho.

Kapitán. John Terry nedovolil forvardům PSG se na domácím hřišti Chelsea se prosadit a jeho tým tak slaví postup do semifinále
Kapitán. John Terry nedovolil forvardům PSG se na domácím hřišti Chelsea se prosadit a jeho tým tak slaví postup do semifinále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud