9. dubna 2014 • 04:59

Čech umlčel kritiku! Klíčovým zákrokem poslal Chelsea do semifinále

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věřil tomu asi málokdo. Fotbalisté Chelsea vstupovali do odvetného zápasu čtvrtfinále Ligy  mistrů proti PSG s výsledkem 1:3 z prvního utkání, přesto dokázali díky drtivém tlaku a jistému zákroku Petra Čecha v nastaveném čase vybojovat po výhře 2:0 postup.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
8. dubna
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 32. Schürrle, 87. Ba

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Willian, Luiz, Oscar (81. Torres), Lampard (66. Ba), Hazard (18. Schürrle) – Eto´o.

Hosté: Sirigu – Jallet, Alex, Silva (C), Maxwell – Lucas (84. Marquinhos), Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi, Lavezzi (73. Pastore) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Cole, Kalas, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Douchez, Marquinhos, Digne, van der Wiel, Cabaye, Pastore, Ménez

Karty

Domácí: Willian, Lampard, Ivanović, Luiz

Hosté: Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell

Rozhodčí

Pedro Proença – Bertino Cunha Miranda, Tiago Trigo (všichni POR)

Stadion

Stamford Bridge, London


"Budeme bojovat, šance na postup tady je," prorokoval před zápasem kouč Chelsea José Mourinho . A měl pravdu. Když Demba Ba vstřelil v 87. minutě zápasu druhou a postupovou branku, portugalský lodivod se stejně jako celé Stamford Bridge utápěl v euforii štěstí.

Chvíle absolutní extáze zažíval i český brankář Petr Čech . Měl k tomu pořádný důvod. První zápas v Paříži se mu totiž vůbec nepovedl, podepsal se pod třetí branku PSG a čisté svědomí asi neměl ani u té druhé.

VIDEO: Chelsea slaví postup do semifinále Ligy mistrů

Nejen v anglických médiích se po nepřesvědčivém výkonu plzeňského rodáka vyrojila řada spekulací o chystaném příchodu belgického brankářského zázraku Thibauta Courtoise, který by mohl českou reprezentační jedničku v brance Chelsea nahradit.

Teď jednatřicetiletý gólman ukázal, že rozhodně svoji pozici jen tak pouštět nehodlá. Jeho klíčový zákrok přišel ve čtvrté minutě nastavení, když zoufalý tlak hostů vyústil v nebezpečnou střelu k tyči v podání Marquinhose.

Následně si Čech poradil i s rohovým kopem a pak již mohl se svými spoluhráči slavit postup do semifinále Ligy mistrů. Tahle výhra prostě českému brankáři chutnala dvojnásob.

VIDEO: Důležitý Čechův zákrok z posledních vteřin utkání

Jako malý ďáblík se rozdivočel trenér Chelsea José Mourinho po postupovém gólu proti PSG a hned běžel k radujícím se svěřencům udílet taktické pokyny
Jako malý ďáblík se rozdivočel trenér Chelsea José Mourinho po postupovém gólu proti PSG a hned běžel k radujícím se svěřencům udílet taktické pokyny

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud