Radek Špryňar
Premium
28. listopadu 2018 • 18:30

Kotal: Přestavba Plzně? Vedení není unáhlené. Za co chválí Vrbu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umí si vybrat hráče, je s nimi na jedné lodi a sdílí s nimi pozitivní emoce. Proto je Pavel Vrba v Plzni opakovaně úspěšný a proto už potřetí v historii útočí na postup z Ligy mistrů do jarní fáze Evropské ligy. Takový názor si pěstuje uznávaný expert Václav Kotal, trenér reprezentačního výběru U17. Za co chválí Pavla Vrbu? Jak vidí tolik omílanou přestavbu kádru Viktorie? A proč si myslí, že plzeňské vedení podniká lépší kroky než třeba to sparťanské?



Viktoria je po vítězství 2:1 nad moskevským CSKA blízko postupu do jarní části Evropské ligy. Má váš obdiv?
„Jistě, jedná se o obrovský úspěch. Vezměte si, že CSKA v Lužnikách dokázalo porazit Real Madrid. I když neměl v té době formu, tak zase víme, jak skvěle hrál v Plzni. V úterý jsem Real viděl i v Římě, kde vyhrál 2:0. Byl efektivní, dal góly. To samé se dá říct o Viktorce, která i přesto, že neproměnila pokutový kop, vyhrála zaslouženě, protože byla oproti CSKA efektivnější v útočné fázi. Navíc výborný výkon podal gólman Hruška, stejně tak kapitán Hubník patřil k nejlepším hráčům. Výborné výkony opor byly stěžejním předpokladem k vítězství.“

Měl výkon Plzně evropské parametry?
„Začátek zápasu ve mně moc optimismu nevyvolal. Ale zároveň jsem si říkal, že pokud to přežijí, mohou uspět, což se i stalo. Šance byly na obou stranách. Byl to zápas o kvalitě v útočné fázi, což Plzni samozřejmě vyhovovalo. Líbilo se mi, že se dokázala zvednout po neproměněné penaltě a ve druhém poločase vývoj utkání otočit.“

Proč Plzeň dovede vyšroubovat svůj výkon na evropském pódiu a ve FORTUNA:LIZE proti slabším soupeřům typu Příbrami a Liberce tápe?
„Vysvětlení je jednoduché: Plzeň hraje v Evropě mnohem zodpovědněji,kdežto v 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud