Jonáš Bartoš
Premium
1. srpna 2019 • 04:40

V Plzni mizí „tvrdé jádro“. Nová role Limberského a škola pro mladou krev

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň nezadržitelně mění součástky. O nutnosti generační „čistky“ se mluvilo v kancelářích Doosan Areny dlouho, nicméně až na startu aktuální sezony dochází ke značným posunům. Mužstvo, které v uplynulých devíti letech ovládlo českou fotbalovou scénu a třikrát si zahrálo Ligu mistrů, pomalu do sestavy pouští nové hráče. První velkou zkoušku má rekonstruovaná skvadra za sebou – Viktoria ve 2. předkole Ligy mistrů krutě narazila a po výprasku 0:4 vypadla s Olympiakosem Pireus. Jak se mění Plzeň? Má nový tým budoucnost a sílu i na evropské scéně? V placené části článku najdete také rozhovor s Karlem Krejčím, současným trenérem české reprezentace do 21 let.



Pavel Vrba se v Pireu odhodlal k poměrně odvážnému kroku. Při čtení základní sestavy vynechal číslo osm. Davida Limberského , plzeňský symbol úspěchů a jednoho z posledních mohykánů, co pamatuje všechny zářné momenty. Zároveň rebela, který fanoušky ostatních klubů provokuje a nevyhnul se i některým průšvihům.

Zkušeného beka v sestavě nahradil Adam Hloušek. Třicetiletá letní posila, rychlostně výtečně vybavená, si získala místo po úspěšném představení v Liberci a následné domácí partii s Olympiakosem. Limberský totiž úvodní zápas vynechal kvůli kartám a Pavel Vrba řešil zásadní dilema, koho pustit do odvety.

Hloušek na levé straně při debaklu 0:4 nepropadl, zároveň ale neukázal nic, co by Plzni pomohlo v těžkém boji proti silnému soupeři. „Pavel se spíš přiklonil k sestavě z prvního zápasu (udělal pouze dvě změny). Jestli to bylo dobře, nebo špatně, těžko takhle říct. Ale i kdyby byla sestava s Davidem, tak to ve finále dopadlo stejně. Třeba ne výsledkově, ale Olympiakos by i proti zkušenějším hráčům svou dominanci završil postupem,“ uvedl Karel Krejčí, který v Plzni působil jako asistent i hlavní trenér a v současnosti vede reprezentační výběr do 21let.

Je zřejmé, že Limberský už na levém beku neodehraje všechno. Z role nepostradatelného lídra se pomalu dostává do pozice, kdy místo sebe pouští na plac mladšího borce. „Limberský udělal chybu v předchozím zápase

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud